Fri 18.09.2020 19.00 - 21.30

HARHAMA

Espoon Kaupunginteatteri - Revontulentie 8

Taidekentän moniottelija, vuoden 2017 Finlandia-palkinnon voittanut Juha Hurme ohjaa Irmari Rantamalan esikoisteokseen pohjautuvan kantaesityksen Espoon Kaupunginteatteriin!

Harhama (1909) on tolkuton omaelämänkerrallinen 1100-sivuinen kertomus miehestä, joka etsii elämän tarkoitusta 1900-luvun alun aatteiden ja maailmanhistorian käänteiden melskeessä. Harhama itse kirjoittaa elämäänsä ja kokemuksiaan kuvaavaa Teosta. Esityksessä yhdistyvät erikoisella ja ainutlaatuisella tavalla kuvaus Harhaman Teoksen kirjoitusprosessista sekä ne tapahtumat, jotka Teoksessa kuvataan.

Juha Hurme näyttää, miten suomalaisuusaatteen aamunkoiton suuruudenhullusta romaanista tehdään näytelmä. Näyttämöllä mahdoton muuttuu mahdolliseksi. Luvassa on kansannäyttämöperinteestä ammentava show, jossa Harhaman traaginen elämänkohtalo värittyy aikakauden aatteilla.

Irmari Rantamala puolestaan on suomalaisen kulttuurihistorian kiinnostavimpia hahmoja. Hänet tunnetaan myös nimillä Algot UntolaMaiju LassilaVäinö StenbergJ. I. VatanenLiisan-Antti ja Jussi Porilainen. Maiju Lassilan nimellä kirjoitettu Tulitikkuja lainaamassa on kotimaisen draaman klassikkoteoksia. Hän oli opettaja, toimittaja, kirjailija, vallankumouksellinen ja vaaliagitaattori, joka kuoli epäselvissä olosuhteissa sisällissodan aikana.

Näistä aineksista Hurmeen Harhamasta tulee syksyn 2020 hauskin, koskettavin, viisain ja ennennäkemätön JOKIN.

Venue
Revontulihalli, Revontulentie 8, Tapiola
Price
Perushinta 37€ / eläkeläinen 34€ / opiskelija/työtön 20€
Age recommendation
15v
Language
suomi
Duration
noin 2h 30min sisältäen väliajan