to 08.08.2019 09.00 - pe 04.06.2021 19.00

Museopolku KULPS! -vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Lelumuseon vierailulla tutustutaan lapsuuden historiaan visaisten arvuutuksien ja askartelun avulla. Vierailu sisältää Museopolku kierros -opastuksen ja Maailman lahoin hevonen -kepparityöpajan. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.

Museopolku-kierros tarjoaa leikkisää päänvaivaa alakoululaisille. Arvoitusten vastausten johdattelemana  tutustutaan  museon  Laiva on lastattu leluilla -perusnäyttelyn kokoelmiin ja kuullaan esimerkkejä entisajan lapsuudesta, leluista ja leikeistä. 

Maailman laihoin hevonen -kepparipajassa tutustutaan yhteen hyvin perinteisen lasten leluun, jolla leikitään vielä nykyisinkin. Keppihevosilla on Suomessa leikitty jo vuosikymmeniä ja nykyisin niillä on oma vankka harrastajakuntansa. Työpajassa oppilaat pääsevät askartelemaan oman pahvipäisen keppihevosen.  Kesto noin 45 minuuttia.

Hinta
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen: lelumuseo@hevosenkenka.fi, puh. 050-5900137.

Ikäsuositus
1.-6.-luokkalaiset
Kesto
1,5 h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.