to 08.08.2019 09.00 - pe 04.06.2021 17.00

Menopelileikki Express -KULPS! vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Menopelileikki Express -KULPS! vierailu Mielin määrin  3.-6. -luokkalaisille

 

Lelumuseon vierailulla pohditaan liikennettä monesta eri näkökulmasta. Vierailu sisältää Menopelileikki -opastuksen ja Neppisauto -työpajan. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.

 

Liikenteenohja ja vihje-esineet vievät koululuokan tutustumaan matkustamiseen kiehtovaan maailmaan niin maalla, merellä kuin ilmassa. Oppilaat pääsevät tutustutaan lasten liikkumista ja liikenneleikkejä esittelevään Menopelileikki -erikoisnäyttelyyn. Opastuksella keskustellaan liikenteen historiasta, lasten liikenneleluista ja leikeistä, liikennekasvatuksesta, lasten matkustamisesta eri aikoina sekä liikenteen ympäristövaikutuksia.

Neppisauto -työpajassa tutustutaan suomalaiseen viisikymmentä vuotta vanhaan lasten leluun, jolla leikitään vielä nykyisinkin. Lapset ovat leikkineet pyörällä kulkevilla leluilla lähes siitä asti kun pyörä keksittiin. Työpajassa oppilaat pääsevät kokoamaan ja tuunaamaan klassisista neppisautosta omanlaisen version.  

 

Hinta
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen: lelumuseo@hevosenkenka.fi, puh. 050-5900137.

Ikäsuositus
3.-6.-luokkalaiset
Kesto
1,5h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.