ti 06.10.2020 09.30 - 10.15

Tenavakino: Minulla on tiikeri, Kukon ja kanan sauna, Myyrän aarre

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4

Tini Sauvon kolme animaatioelokuvaa kuuluvat kotimaisen lastenelokuvan klassikoihin. Nyt ne ovat pitkästä aikaa yleisön nähtävinä, kun KAVI (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti) on siirtänyt ne filmiltä digitaaliseen muotoon.

Elokuvien yhteiskesto on 45 minuuttia
Suositus: yli 3-vuotiaille (S)

Minulla on tiikeri
Suomi 1979
Käsikirjoitus, ohjaus: Tini Sauvo, Liisa Helminen, Piirrokset, animaatio: Tini Sauvo, Kuvaus: Erkki Salminen, Musiikki: Antti Hytti, Kertoja, laulaja: Elina Salo, Kesto: 16 min.

Pienellä pojalla, joka asuu kerrostalossa, on kotieläimenä tiikeri. Se on kuitenkin salaisuus. Kerrostalon räpätäti on Kotilaisen täti, joka on aina valittamassa kaikesta. Talon muillakin asukkailla kuin pojalla on oma salaisuutensa. Kotilaisen neidin kauhistukseksi leskirouvan norsu ja poikamiehen krokotiili paljastuvat. Talonmieskin kaivaa viulun esiin. Hän haluaisi kaikkien olevan ystäviä. Pihassa järjestetään juhlat, jotka sulattavat neiti Kotilaisen. Sen jälkeen Kalle-tiikeriä ei tarvitse piilottaa.

Kukon ja kanan sauna
Suomi 1991
Käsikirjoitus, ohjaus, piirrokset, animaatio: Tini Sauvo, Kuvaus: Lauri Pitkänen, Musiikin sävellys: M.A. Numminen, Kertoja, laulaja: Elina Salo, Kesto: 19 min

Koominen animaatio-ooppera. Kana lähtee lauleskellen hakemaan vastoja, kun kukko lämmittää saunaa. Matkallaan hän kohtaa kirkasvetisen kaivon, uupuneen lehmän ja muita olentoja, jotka laulavat "Suomen parhaan eläinnäyttelijän" Elina Salon ja lapsikuoro Karviaisten äänellä M. A. Nummisen säveltämiä tarttuvia aarioita.

Myyrän aarre
Suomi 2001
Käsikirjoitus, ohjaus, piirrokset, animaatio: Tini Sauvo, Kuvaus: Tero Makkonen, Musiikki: Jani Uhlenius, Kertoja: Vesa Mäkelä, Laulaja: Aura Ikävalko, Kesto: 10 min.

Elokuvan käsikirjoitus voitti Camilla Mickwitzin muistolle omistetun lastenelokuvan käsikirjoituskilpailun v. 1990. Pieni myyrä etsii taivaalta pudonnutta tähteä öisestä metsästä, jossa kaikki muut jo näyttävät löytäneen aarteensa. Lopulta se löytää ystävän itselleen.

Tutustu elokuvan oppimateriaaliin.

Esitys kuuluu Tenavakino-sarjaan, joka tarjoaa maksuttomia elokuvanäytöksiä päivähoitoikäisille. Katso Tenavakinon sivulta sarjan koko ohjelma.

Tapahtumapaikka
Kannusali/KannuKino
Tapahtumajärjestäjä
Kannusali/kannuKino
Hinta
Vapaa pääsy. Pakollinen ilmoittautuminen 17.8.2020 alkaen lomakkeella www.espoo.fi/tenavakino.