ke 01.07.2020 10.00 - to 30.07.2020 19.30

Kesäpihan taidepajat heinäkuussa

Lasten kulttuurikeskus Aurora - Järvenperäntie 1-3

Kesäpihan taidepajat aina tiistaisin ja torstaisin - paitsi valtausviikkojen aikaan.

(Heinäkuussa Hupsansaa ry:n valtausviikko ti-pe 14.-17.7. klo 10-13 ja Kukkiksen valtausviikko ti-pe 21.-24.7. klo10-13 - tervetuloa silloinkin!)

Kaikkiin pajoihin on vapaa pääsy. 
 

Pop-up Kukkis, yhteisöllinen hävikkikukkapaja 
1.-24.7. ti-pe 10-14 
Galleriassa on vaihtuva valikoima leikkokukkia ja pistokkaita, joista on mahdollisuus askarrella tai tehdä pieni oma kimppu. Pop up Kukkiksen luonto/kierrätysaskartelut ovat suunnattu koko perheelle. Heinäkuussa pidetään muutamat kimppupäivät, jolloin saa tulla tekemään lahjoituskimppuja sekä hyväntuulen korttitervehdyksiä, jotka sitten toimitetaan eteenpäin jakamaan iloa ja hyvää mieltä. Sillä sitähän Kukkis on: iloista yhdessä tekemistä, kiireetöntä olemista ja toisistamme sekä luonnosta välittämistä. Luontokerho ohjaaja Terhi Jokiaho. 

Solukon sisällä -paja  
to 2.7. klo 10-13 
Luuppaa katseesi kasvien salaiseen maailmaan. Millaisia kuvioita lehdistä löytyykään? Piirretään seikkailevat viivat talteen ja maalataan niistä abstrakteja teoksia.   

Kasvimuotokuvia –paja
ti 7.7. klo 10-13
Hupsutuksia ja heinätukkaa luvassa, kun rakennetaan hahmoja kesäpihan aineksista. Miltähän oma kuvasi näyttäisi, jos korvistasi kasvaisi kukkia?   

Villiintynyt vihreä -paja  
to 9.7. klo 10-13 
Kasveista voi loihtia upeita kuvia ilman värejä ja siveltimiä. Koristellaan kangasta ja paperia naputtelemalla kasveista siirtyvää lehtivihreää. Kuvakokeiluista syntyy kauniita kortteja. 

Hyvän mielen puutarhaAteljee
to 9.7. klo 18-19.30 
Tehdään yhdessä lasten kanssa pieniä kukkakimppuja, jotka toimitetaan illan jälkeen vanhusten iloksi palvelutaloon. (Ohjaus: Terhi Jokiaho)  

Maalaustelineet pihalle, ja Ateljee on teidän! Maalataan kimput paperille, taideteokset saa mukaan kotia koristamaan. ( Ohjaus: Jennin Vilander) 

Kesäpihan valtausviikko: Hupsansaa ry/ HUHUU, Kuka on piilossa? -taidetyöpajat
14.-17.7. klo 10-13 
Huhuu-pajoissa valmistetaan vikkelä piiloutumislaite, vekkuli etsimistutka, hupsutellaan ja temmelletään!  Pajojen ohessa kokoajan auki olevat piilopaussit, joissa voi sujahtaa sateenvarjon alle, pompahtaa pyykkikoriin tai kuikuilla tunneliin.  

Ti 14.7. Vikkelä piiloutumislaite -askartelu
Piiloutumislaitteella piiloudutaan pieneksi ja muuntaudutaan näkymättömäksi!

Ke 15.7. Huhuillaan -taidetuokio
Ohjatut taidetuokiot klo 10, 11 & 12
Huhuillaan -taidetuokiossa leikitään, liikutaan ja pidetään hauskaa yhdessä. Tule etsimään oma huhuilupaikkasi!

To 16.7. Vekkuli etsimistutka -askartelu
Askarrellaan vekkuli etsimistutka, jolla voi löytää pihalta aarteita!

Pe 17.7. Kujaillaan -taidetuokio
Ohjatut taidetuokiot klo 10, 11 & 12
Kujaillaan -taidetuokiossa ollaan ihan pihalla! Lorutellaan jos ehditään ja lauletaan jos huvittaa!

Tervetuloa etsimään ja löytämään! Päivittäin vaihtuva taidesisältö, sopii kaikenikäisille. Avoin myös ryhmille.  

Kesäpihan valtausvikko: Kukkis/ Askartelun aarrearkku & animaatiosalkku
21.-24.7. klo 10-13 
Askartelun aarrearkku ja animaatiosalkku avautuvat. Pajoissa pääset mm. muovaamaan savea, maalaamaan kasviväreillä, tekemään ötökkätaidetta ja tietysti kuvaamaan myös pieniä animaatioita. Päivittäin vaihtuva taidesisältö. Osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja. Kuvakertomuksen voi tehdä omalla kännykällä tai lainata tablettia animaatiosalkusta. Pajat sopivat erinomaisesti koululaisille. Alle kouluikäiset huoltajan kanssa. Ohjaajina Terhi Jokiaho & Mette Lagerstam
 

ti 21.7. klo 10-13 - Metsäseikkailu  
Muovaillaan savesta pikkuisia otuksia, ovatko ne keijuja, dinoja, peikkoja tai muita hassuja kavereita.Tehtyjen otusten elämää kuvataan niiden omissa pesissä ja maailmoissa stillkuvin. Kuvaamisen jälkeen ne laitetaan oikeaan järjestykseen ja kuvakertomukseen lisätään äänittämällä oma tarina.  

ke 22.7. klo 10-13  - Luonnon värit 
Millaisia maalausvärejä eri kasveista syntyy ja miten voit tehdä oman siveltimen luonnon materiaaleista! 

to 23.7. klo 10-13 - Tutkitaan ötököitä. Askarrellaan ikioma ötökkä! 
Omasta ötökästä voidaan ottaa lopuksi polaroid-kameralla kuva ja saat tehdä siitä seinälle ripustettavan ötökkätaulun. Animaatiosalkusta taas löytyy monenlaisia pikkukipittäjiä.  Saat rakentaa animaatiolle itse lavasteet: kivistä, kepeistä,kävyistä, lehdistä. Animaation päähenkilön voi valita animaatiosalkun uumenista tai sen voi käydä tekemässä ötökkäpajassa.   


pe 24.7. klo 10-13 - Seikkaillaan vedenalaisessa maailmassa.
Vedellä maalaamista! Nämä taideteokset eivät säily pitkään, mutta niistä saa otettua kivoja valokuvia tai koottua jopa lyhyen animaation. Vesivärien avulla päästään maalaamaan vedenalaisia maailmoja. Animaatiosalkusta löytyy myös pieniä aarteita meriseikkailuja varten. Oman seikkailun voi myös kuvata animaationa käyttäen taustana omatekemää maalausta.

Kukkis -ILTApaja
to 23.7. klo 18-19.30 
Tehdään yhdessä pieniä kukkakimppuja, jotka toimitetaan illan jälkeen vanhusten iloksi palvelutaloon. (kivijalkagalleria ja ulkotilat)
Ohjaajana Terhi Jokiaho.   

Keppihevosten kesäretki -paja 
ti 28.7. klo 10-13 
Kepparikivaa ja kavioiden kopsetta. Esterata kutsuu kirmaamaan eikä ruohossakaan kitsastella. Askarrellaan yhdessä suitsiin ja riimuihin kesäisen kimaltavia koristeita. IhaHaNaanaa!   

Omaoma planeetta –paja 
to 30.7. klo 10-13 
Maalataan vesiväreillä ikiomat planeetat erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Mikä on ikioman planeettasi nimi, entä keitä siellä asustaa? Tällä planeetalla kaikesta päätät sinä.   

Metkat massat -muovailulaboratorio 
to 30.7. klo 18-19.30 
Kesäpiha kutsuu kehittämään erilaisia muovailtavia massoja. Tutkitaan taiteillen miten keksinnöt toimivat ja pakataan parhaimmat reseptit talteen.

~~~~

Lasten kulttuurikeskus Auroran piha on autoton. Parkkipaikkamme sijaitsee tien toisella puolella osoitteessa Träskändanristi 4
 

Noudatathan ohjeita:

· Osallistu vain terveenä toimintaan. Jää kotiin, jos sinulla esiintyy vähäisiäkään sairauden oireita.
· Ilmoittaudu paikalle tullessasi henkilökunnalle.
· Noudata käsi- ja yskimishygieniaa – alueella on tarjolla useita käsihuuhdepisteitä, käsipesumahdollisuus wc-tiloissa, kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä, kertakäyttöisiä suojakäsineitä ja roskiksia
· Toiminta on suunniteltu kaikille turvallisesti toteutettavaksi rajoitetulla osallistujamäärällä - noudata henkilökunnan antamia ohjeita
· Paikan päällä voi mahdollisesti joutua odottamaan vuoroa ohjattuun toimintaan - jos joudut odottamaan, pidä riittävä turvaväli
· Käytössä olevat työskentelyvälineet ovat henkilökohtaisia - älä lainaa kaverin välineitä
· Kaikki kesätoiminta toteutetaan ulkotiloissa, satoi tai paistoi – pukeudu säänmukaisesti
· Ota mukaan oma juomapullo ja paljon kesämieltä!
· Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai haluat antaa palautetta turvallisuuteen liittyvistä toimenpiteistämme, niin henkilökuntamme auttaa sinua mielellään!

Tapahtumapaikka
Lasten kulttuurikeskus Aurora
Tapahtumajärjestäjä
Lasten kulttuurikeskus Aurora
Hinta
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

Ryhmille pakollinen ennakkoilmoittautuminen: aurora.info@espoo.fi.

Muut voivat tulla pajoihin ilman ennakkoilmoittautumista. Huomioithan kuitenkin, että paikat täytetään saapumisjärjestyksessä (rajallinen osallistujamäärä).

 

Ikäsuositus
2-10-vuotiaille, suositellaan aikuisen seurassa