pe 23.10.2020 09.00 - su 09.01.2022

Nykyajan synty -Sirenit modernia Suomea suunnittelemassa

Espoon kaupunginmuseo, KAMU - Ahertajantie 5

Opastuksella tutustutaan aikakauteen, jolloin moni nykyajan normaali syntyi. Perheitä muutti ensimmäistä kertaa rivitaloihin, olohuoneesta tuli arjen sydän ja autolla liikkuminen yleistyi. Elementit korvasivat käsityön. Laadukasta, yksinkertaista ja edullista rakentamista pidettiin demokratian vertauskuvana ja arkkitehteja suomalaisen identiteetin luojina. Modernin Suomen syntyyn ja Espoon nykyiseen muutokseen tutstutaan toiminnallisesti Sirenien "Kaikki ja ei mitään" -arkkitehtuurin ja paikallisen lähiörakentamisen kautta. Erilaisten tilojen ja kuvien tutkiminen harjaannuttaa monilukutaitoa, sekä ympäristön muutosten ja ihmisten toiminnan vaikutusten huomaamista.

Opastus sopii erityisen hyvin kuvataiteen kurssille Muotoillut ja rakennetut ympäristöt (KU2) ja historian kurssille Itsenäisen Suomen historia (HI3).

Suosittelemme museovierailun lisäksi tutustumaan myös lähiympäristöön tutustuttaviin etätehtäviimme.

Opatus sisältää aina vuorovaikutusta oppaan ja ryhmän jäsenten kesken, sekä pieniä yksilö-, pienryhmä- tai ryhmätehtäviä. Opastukseen voidaan myös liittää ryhmän toiveiden mukaan jokin seuraavista pajoista, jolloin opastuksen kesto on pidempi:

Terveisiä Espoosta -postikorttipaja

Rakenna lähiö -paja

Oman elämänsä arkkitehti -paja

Asuntonäkökulmia

Koulunäkökulmia

HUOM! Opastusajat 23.10.2020 lähtien Kaikki ja ei mitään: Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren näyttelyn avautumisen jälkeen. 

Tapahtumapaikka
Espoon kaupunginmuseo, KAMU. Näyttelykeskus Weegee
Ilmoittautumiset

Ti-su klo 11-17 p.09 816 57052.

Ikäsuositus
Lukiolaiset
Kesto
Toiminnallinen opastus 60 min. Opastus + työpaja 75-90 min.

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.