ti 03.11.2020 00.00 - su 07.03.2021

Valokuvia Glimsin maisemista – Kenzi Rinnon kuvia vuodelta 1970

Espoon kaupunginmuseo, Talomuseo Glims - Glimsintie 1
Kenzi Rinnon valokuvissa siirrytään ajassa 1970-luvun alkuun, jolloin Espoo oli nopeasti muuttuva kunta kaupungistumisen myllerryksessä. Maisemaa hallitsevat viljapellot saivat väistyä ja uusia asuinalueita rakennettiin kasvavan kaupungin tarpeisiin.
 
Kulttuuriympäristön muutos on tallentunut hyvin Kenzi Rinnon valokuviin. Valokuvaaja Kenzi Rinno (ent. Kenji Rinno) teki yhteistyötä Espoon kaupunginmuseon kanssa 1970-luvun alussa. Hän kuvasi silloisen puolisonsa, museon työntekijän Soile Rinnon kanssa purku-uhan alaisia rakennuksia ja kohteita, jotka olivat häviämässä uudisrakennusten alle kaavoitetuilla alueilla.
 
Dokumentointityötä tehtiin pienin resurssein, työajan ulkopuolella, omalla kameralla ja lainatulla autolla kierrellen ja kuvaten. Museon naapurissa oleva Jorvin tilan alue oli suurten muutosten edessä ja siksi mielenkiintoinen kuvauskohde. Myös suunnitelmat IKEA:n tavaratalon rakentamisesta olivat ajankohtaisia.
 
Soile Rinnon mietteitä Jorvin alueen muutoksista:
-Jorvin sairaalan tulo tiedettiin, tai sitä suunniteltiin. Tie Kauniaisiin kulki Glimsin ohi, mäkinen, mutkainen, kaunis tie. Ajateltiin, etteivät ambulanssit siitä kulje. Mihin mahtuvat Meilahden kaltaiset rakennelmat? Mutta siellä ne nyt ovat. 
Tervetuloa tutustumaan kadonneisiin 70-lukulaisiin maisemiin!
 
Valokuvia Glimsin maisemista – Kenzi Rinnon kuvia vuodelta 1970 
3.11.2020–7.3.2021
Talomuseo Glims
Glimsintie 1
espoonkaupunginmuseo.fi
Tapahtumapaikka
Talomuseo Glims
Hinta
Museon pääsymaksut 4/3 €. Alle 18-v. vapaa pääsy. Keskiviikkoisin vapaa pääsy. Kesä-, heinä- ja elokuussa torstaisin klo 15 alkaen vapaa pääsy. Vuosikortti 15 €. Kaikukorttikohde. Museokorttikohde.