ma 03.05.2021 11.00 - su 07.08.2022 17.00

Särkyvää – Keramiikka uuden äärellä

EMMA - Espoon modernin taiteen museo - Ahertajantie 5

Särkyvää-näyttelyn tausta-ajatuksena kulkee japanilainen perinne, kintsugi, jossa särkyneen keraamisen esineen osat liitetään toisiinsa uudelleen kullalla tai muulla metallilla. Rikkonaisuutta ei peitetä, vaan sitä kohtaan luodaan uusi suhde. Kintsugi on tässä yhteiskunnallinen vertauskuva. Murtuma voi olla merkki uudesta. Kuinka saamme palaset koottua uudeksi, kestäväksi rakenteeksi? 

Kahdentoista taiteilijan ja kahden taiteilijaryhmän teokset purkavat keramiikkataiteen keinoin menneen ja tulevan risteyskohtaa, jota leimaavat ympäristöhuoli ja sosiaalisten rakenteiden murros. Savi materiaalina liittyy erityisellä tavalla ihmiskunnan historiaan ja samalla tuntuu vastaavan siihen, mitä juuri nyt tarvitsemme: yhteyttä, läsnäoloa ja käsillä tekemistä. 

Näyttely on toteutettu yhteistyössä muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon kanssa. Taiteilijavalinnat tehtiin Ornamon jäsenille suunnatun avoimen portfoliohaun perusteella. 

Tutustu näyttelyä varten laadittuun laajaan mobiilioppaaseen, joka taustoittaa teoksia tekstein ja haastatteluvideoin.

Näyttelyn taiteilijat ovat Priska Falin & Helen FelceyMatias KarsikasVeera KuljuNathalie LautenbacherPiia LiesteTiia MatikainenMeri OivoMatteo PennacchioMaria PunkkinenOuti SavolainenCaroline SlotteKatie SpraggIrma Weckman ja Working with Soil -työryhmä (Özgü GündeşlioğluCatharina KajanderRiikka Latva-Somppi ja Maarit Mäkelä).

Hinta
Aikuiset 12€ / Alle 18- ja yli 70-vuotiaat 0€ / Museokortilla, Helsinki-kortilla ja Kaikukortilla 0 €