to 14.10.2021 14.00 - 14.45

Karamzinin kahvihetki: Saariston säveliä

Lasten kulttuurikeskus Aurora - Järvenperäntie 1-3. 02940 Espoo

MARIA KALANIEMI JA PEKKA PENTIKÄINEN

Keskellä harmainta syksyä on mukava muistella musiikin siivin aurinkoista ja maailman kauneinta saaristoamme. Horisontissa siintää vielä kulunut kesä ja maailman kaunein saaristo, ihanat kala-ateriat veneen kannella, auringonlaskut pelimannien tahdittaessa laituritansseja... Tervetuloa musiikin, valokuvien ja tarinoiden siivin näihin kesäisiin tunnelmiin!

Espoolainen pelimanni ja hanuristi Pekka Pentikäinen on purjehtinut saaristoa ristiin rastiin, ja mansikkapaikaksi on muodostunut kaunis Aspön saari keskellä Saaristomeren kansallispuistoa. Saarella asuu vuoden ympäri kymmenkunta asukasta, mutta kesäisin saari täyttyy niin veneilijöistä kuin mantereella asuvista mökkeilijöistä, joiden sukujuuret ovat tiukasti kiinni Aspön mahtavissa kallioissa.

Maria Kalaniemi, espoolainen harmonikkataitelija hänkin, on niin ikään ihastunut ikihyviksi kauniiseen saaristoomme. Suosikkipaikkoja ovat Aspö ja Utö, joissa tulee vietettyä pidempiäkin aikoja niin kesällä kuin talvella, samalla uusia musiikillisia inspiraatioita löytäen.

Musiikki on Aspössä osa aivan tavallista arkipäivää. Saarelta on kotoisin mm. Aspö-Erikinä tunnettu viulisti ja mestaripelimanni, joka musisoi paljon lähisaaren Brunskärs Majan kanssa. Myös Lasse Mårtensson oli tuttu näky veneineen Aspössä. Molemmilla saarilla pelimanniperinne jatkuu vahvana seuraavissa sukupolvissa.

Näiltä saarilta on Pekan ja Marian sormiin tarttunut konsertissakin kuultavat lukuisat saariston sävelmät. Muuten... kuka olikaan ensimmäinen ilmateitse koskaan Suomeen saapunut henkilö, ja miten se liittyy näihin saariin? Se kuullaan konsertissa.

Konserttia kuvittavat Pentikäisen tunnelmalliset valokuvat.
kahvi kuuluu lipunhintaan.

Kuva Pekka Pentikäinen
 

KARAMZININ KAHVIHETKET

Karamzinin kahvihetket on uusi kahvintuoksuinen tapahtumasarja aikuiseen makuun. Lasten kulttuurikeskus Aurora tarjoaa kauniin ympäristönsä eri ikäisten taide-elämyksille.
 

HUOMIOITA

Tapahtuma pidetään Lasten kulttuurikeskus Auroran Meijerissä, joka on Auroran korttelin rakennuksista Järvenperäntien puoleisin.

Auroran piha on autoton. Parkkipaikkamme sijaitsee Träskändan puistotien toisella puolella osoitteessa Träskändanristi 4.

Suosittelemme tulostamaan verkkoliput etukäteen paperille. Puhelinten verkkoyhteyksiin voi tulla konserttipaikalla häiriöitä.

 

Tapahtumapaikka
Lasten kulttuurikeskus Aurora, Meijeri
Tapahtumajärjestäjä
Lasten kulttuurikeskus Aurora
Hinta
8 € (+toim, maksu alk, 1 € / ostos) Lippupiste
Ovelta 10 €
Kaikukortti käy
Kieli
suomi ja ruotsi
Kesto
45 min