ti 20.04.2021 09.00 - to 06.05.2021 11.00

Juhlat Träskändassa - etä-äänipaja

Lasten kulttuurikeskus Aurora - Järvenperäntie 1-3

Äänityöpajassa luodaan itse äänimaailmoja käyttäen esineitä ja materiaaleja. Yhdessä teemme taianomaisen teoksen.  Äänet muodostetaan yhdeksi kokonaisuudeksi ja valmis teos vie kuulijansa elämykselliselle mielikuvitusmatkalle. Teos julkaistaan ensimmäistä kertaa Espoo-päivänä la 28.8. Auroran kivijalkagalleriassa. Äänimaailma on osa Espoo-päivänä avautuvaa näyttelyä.Etä-äänipaja koostuu koko ryhmälle suunnatusta introsta ja äänityksistä pienissä ryhmissä.

Yhteyden luomme käyttäen Google Meet sovellusta, jota voi käyttää Chrome selaimella tai lataamalla laitteelleen sovelluksen. 

Tutustukaa ennakkoon äänityöpajan esittelyvideoon, jossa pääsee kurkkaamaan hieman etukäteen, miten ääniteos käytännössä tehdään, https://youtu.be/1f_eKOVnqvU.

Osallistuvalle ryhmälle äänitiedostoon lähetetään halutessa sähköpostitse. 

 

Etä-äänipajan kulku

 1. Alussa n.10 min on esittely koko ryhmälle (mielellään isolta näytöltä koko ryhmälle). Ohjaajat esittelevät itsensä ja kertovat tarinan, johon äänet liittyvät sekä antavat yleiset ohjeet.
 2. Tehdään äänitykset pienryhmissä. Kahden tunnin aikana toteutamme enintään kuusi pienryhmien äänitystä, joiden kesto n.15min. Ryhmän koko n.3-5 oppilasta (riippuen luokan koosta) sekä aikuinen. Opettajan tulee jakaa ryhmä sopivan kokoisiin ryhmiin etukäteen.

 Mitä osallistuvalta ryhmältä tarvitaan

 1. Pienryhmien äänityksiin tarvitaan tietokone ja rauhallinen tila. Et tarvitse erillisiä lisälaitteita, mutta jos koululta tai päiväkodista löytyy myös mikrofoni, jonka voi liittää tietokoneeseen, voidaan sellaista käyttää. Muista ladata etukäteen laitteen akku ja pitää laturi lähettyvillä.
 2. On hyvä, jos voitte järjestää työtilaa välineille ja tekemiselle laitteen eteen sekä mahdollisimman rauhallisen paikan, jotta äänitykset onnistuvat.
 3. Kerää valmiiksi pajassa käytettäviä esineitä ja materiaaleja. Varaa materiaaleja mieluiten niin monta kappaletta kuin pienryhmässä on oppilaita.
 • lusikka, haarukka, veitsi, keraaminen lautanen
 • vettä pullossa, juomalasi johon vettä voi kaataa
 • muovirasia ja riisiä sekä kangas (vaate, astiapyyhe) jolla rasia päällystetään kts. äänityöpajavideo
 • erilaisia kankaita tai vaatteita
 • puukynät 2kpl/oppilas 
 • kaulin  
 • (muoviset) mukit
 • (Musiikkiluokka: rytmikapulat, triangeli, marakassi/rytmimunat)
   

Alustana kovakantinen kirja / puulevy, jos käytössä on puupöytä, niin edellä mainittuja ei tarvitse.
 

Pajan ohjaavat muotoilija Arja Rantala ja äänisuunnittelija Petrus Rapo / Maketti Kollektiivi

 

Tapahtumapaikka
Lasten kulttuurikeskus Aurora
Ilmoittautumiset

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen: aurora.info@espoo.fi

Vaihtoehtoiset pajapäivät (ilmoittaudu vain yhteen)
20.4. klo 9-11 / 23.4. klo 9-11 / 6.5. klo 9-11

Huom. Pajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (vain kaksi ajankohtaa toteutetaan).

Ikäsuositus
6-9-vuotiaat
Kieli
suomi
Kesto
Kokonaiskesto 2 h, pienryhmät

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.
Hinta ryhmille:

KULPS-ryhmille maksuton