ke 06.10.2021 09.00 - la 30.10.2021 18.00

BATTLE & Honey, Please

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

‘Battle’ ja ‘Honey, Please’ on taiteilija Linda Linkon ja valokuvaaja Sofia Okkosen näyttelyiden yhteentulema. Näyttelykokonaisuudet ovat syntyneet molemmat omilla tahoillaan mutta synergiassa keskenään.

Näyttelykokonaisuudessaan ‘Battle’ Linko pohtii naisten välistä kommunikaatiota ja totuttuja naiskuvan asetelmia itselleen tyypilliseen tyyliin piirtäen ja maalaten.
Vauvat ja perhoset rinnastavissa Honey, Please sarjaan kuuluvissa valokuvateoksissa Okkonen lähestyy  hellyyden, rakkauden, lisääntymisen; elämän synnyn ja jatkuvuuden sekä epävarman tulevaisuuden teemoja.

Sofia Okkosen vuonna 2020 alkunsa saanut valokuvaprojekti Honey, Please on utelias ja toiveikas yritys toipua maailmanlopun paatoksen aiheuttamasta kroonisesta ahdistuksesta. Hyönteispölyttäjien väheneminen luonnon monimuotoisuuden heikentymisen seurauksena kietoutuu näyttelyssä julkisen syntyvyyskeskustelun, lisääntymispaineiden, orastavan vauvakuumeen sekä uhkaavan tulevaisuuden välisiin kysymyksiin.

Näyttelyssään ‘BATTLE’ Linko omistautuu ilmaisunsa ytimeen, eli piirtämiseen. Piirtäminen on taiteilijalle tapa ymmärtää ja jäsentää koettua maailmaa, sekä lopulta keino puhdistua ja mennä eteenpäin. ‘Battle’ on Linkon henkilökohtainen irtisanoutuminen totutusta naiskuvasta ja siihen liittyvistä stereotypioista kuten omaksutusta naistenvälisestä kilpailuasetelmasta. Teoksissa esiintyvät taistelevat naaraat ovat sekä sarkastisia että hellyyttäviä, ja ne voi  yhtä lailla tulkita toisiaan kannattelevana, yhteisenä voimana.

******************************
Sofia Okkonen (s. 1987) on helsinkiläinen, Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi valmistunut, lavastetun valokuvan sekä erilaisten luovien toimeksiantojen kuten muotikuvauksen parissa työskentelevä kuvataiteilija. Hänen viimeisin yksityisnäyttely Honey, Please, vauvojen ja hyönteispölyttäjien olevaisuutta tutkiva projekti nähtiin Turun Taidehallin pienessä galleriassa talvella 2021.

Linda Linko (s.1979), on monialainen taiteilija, joka luonut uraa kuvittajana ja kuvataiteilijana niin kotimaassa kuin kansainvälisesti, sekä palkittu ja tullut tutuksi mm. julistessuunnitelijana, typografina, graafisena suunnittelijana, kuvittajana sekä tekstiilisuunnittelijana.

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, näyttelytila AHJO
Tapahtumajärjestäjä
Espoon kulttuurikeskus