la 23.10.2021 14.00 - 15.00

Espoon Kaupunginteatteri: Borders

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Boaz ja George tapaavat Grindrissa. Toinen miehistä on Israelissa, toinen Libanonissa. Chatin välityksellä syntyy mahdoton ihmissuhde samaan aikaan kun valtioiden välinen jännite kiristyy. Miehet himoitsevat toisiaan, mutta tapaaminen on sula mahdottomuus. Etäisyys, raja-aita, vihollisuus, vieraus. Kumpikin vastaa nimettömään tarpeeseen toisessa.

Keskustelut vievät suhdetta eteenpäin ja miehet sopivat tapaavansa Berliinissä, rauhan saarekkeella sotaisan maailman keskellä. Mutta Lähi-idän todellisuus iskee silmille, kun maiden rajalla syntyy kahinaa ja miehet joutuvat raastavien valintojen eteen.

Borders on virtuaalimaailmaan sijoittuva draama kahdesta vihollisesta, joiden ei ollut määrä koskaan kohdata, mutta jotka kaikesta huolimatta yrittävät luoda intiimin ihmissuhteen.

Kuudentoista chattikeskustelun kuluessa syntyy suhde, joka ylittää kulttuuripiirit, politiikan ja sodat. Epäsuora ihmissuhde elää älylaitteiden näytöillä, kirjoitetun tekstin, emojien ja giffien voimalla. Miesten suhde on olemassa välitilassa, rajalla, ja se muuttaa valtioiden välisen rajalinjan paikaksi, jossa ihminen kohtaa ihmisen.

Näyttämöllä Morad Hassan, Yoel Rozenkier, Adi Drori
Ohjaus ja teksti Nimrod Danishman
Käännös Adi Drori
Lavastus ja pukusuunnittelu Shiran Levy
Musiikki Itay Laor 

Esityskieli heprea, tekstitys suomeksi ja englanniksi
Kesto noin 55 min, ei väliaikaa
Liput 32/29/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Hinta
Liput 32/29/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi