ke 29.09.2021 11.00 - su 12.12.2021 17.00

Leena ja Kalle Nio: Maalauskone

EMMA - Espoon modernin taiteen museo - Ahertajantie 5

Monikerroksisista maalauksistaan tunnettu kuvataiteilija Leena Nio ja kuvataiteilija, taikuri ja teatteriohjaaja Kalle Nio haluavat haastaa maalaustaiteen ja taiteilijuuden sääntöjä. Heidän taikuutta hyödyntävä installaationsa, Maalauskone, herättää leikkisästi kysymyksen siitä, mitä taiteen tekeminen on ja mistä luovuus syntyy.

Joka lauantai klo 13.00 näyttelyn yhteydessä järjestetään arvoituksellinen esitys, jossa seurataan maalauksen syntymistä. Maalauskone tuottaa 30 minuuttia kestävässä esityksessä uuden teoksen, joka liittyy osaksi näyttelyä. Musiikin teokseen on säveltänyt Samuli Kosminen. Live-esitysten välillä Maalauskone on nähtävissä näyttelytilassa audiovisuaalisena maalausinstallaationa.

Leena ja Kalle Nio pohtivat teoksellaan taiteilijuutta nykypäivän alati automatisoituvassa maailmassa. Maalauskone, vaikkakin tekninen ja mekaaninen, on omalla tavallansa myös inhimillinen. Teosten syntyprosessi on yllätyksellinen ja hallitsematon, minkä seurauksena jokainen koneen tuottama teos sisältää ennalta-arvaamattomia yksityiskohtia ja virheitä – aivan kuten ihmisen tekemänä.

Varaa paikkasi Maalauskoneen esityksiin EMMAn verkkosivuilta!

Hinta
Aikuiset 12€ / Alle 18- ja yli 70-vuotiaat 0€ / Alennusryhmät 10€