Palvelut kouluille ja varhaiskasvatusryhmille

Body

Tutustu historiaan verkossa! 

 

SEURAA MEITÄ!

Facebook

Instagram

Twitter

Finna

Naapurin suusta -blogi

 

Palvelut museossa

Espoon kaupunginmuseo on Espoon historian museo! Oppimispalvelumme tarjoavat moniaistisen ja monialaisen kurkistuksen menneisyyden ihmisten elämään. Museomme toimipisteistä ympäri Espoota löydät katsottavaa, kokeiltavaa ja koskettavaa eri-ikäisille oppijoille.

Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.

Tutustu kaupunginmuseon koululaisopastuksiin museokohteiden sivuilta tai tästä esitteestä ja valitse yksi tai useampi käynti vuodessa ryhmällesi. Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut ovat maksuttomia kaikille varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja toisen asteen opiskelijoiden ryhmille. 

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS!

Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut ovat osa Espoon kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS!:a.

KULPS – kulttuuri- ja liikuntapolku on Espoon kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma, joka tarjoaa maksuttomia kulttuuri- ja liikuntakäyntejä peruskoululaisille koulupäivän aikana, osana opetussuunnitelman mukaista opetusta.  

Espoon kaupunginmuseon kaikki koululaispalvelut ovat Mielin määrin -palveluita lukuunottamatta Saaristomuseon Pentalan retkipäiväpakettia, joka on Kerran lukuvuodessa -palvelu 4.-6.-luokille. Tutustu kaupunginmuseon koululaisopastuksiin museokohteiden sivuilta tai tästä esitteestä.

Kulttuurikurkkaus

Espoon uusi lastenkulttuuripalvelu Kulttuurikurkkaus vie kulttuuria ja taidetta päiväkoteihin.

Kulttuurikurkkauksessa kulttuurin ammattilaiset vierailevat päiväkodeissa esiintymässä ja pitämässä työpajoja. Lisäksi kasvattajien kurkkauksissa kulttuuritoimijat perehdyttävät varhaiskasvatuksen henkilöstöä kulttuurin tekniikoiden hyödyntämiseen lasten kanssa.

Kaupunginmuseon kulttuurikurkkaus päiväkodeille on lainattava, moniaistinen materiaalipaketti. Paketin teemana on ruoka - jokapäiväinen ja tuttua asia niin ennen kuin nyt ja jokaisessa kulttuurissa!

Historiaa verkossa

MOBIILIOPPAAT

Tutustu historialliseen kohteeseen museon mobiilioppaiden avulla! Museon verkossa olevien mobiilioppaiden avulla voi tutustua paikan päällä tai luokkahuoneesta käsin muun muassa Saaristomuseo Pentalaan, Huvilamuseo Villa Rulluddiin, Träskändan kartanaopuistoon, Tapiolaan tai vuoden 1918 sisällissodan paikkoihin Leppävaarassa. Villa Rulluddin mobiilioppaassa on mukana 7.-luokkalaisten tekemä tietovisa peruskoululaisille. Mobiilioppaat toimivat nettiyhteydellisillä mobiililaitteilla paikan päällä tai luokkahuoneessa verkkoyhteydellisellä tietokoneella.

Tutustu kaupunginmuseon mobiilioppaisiin Seinätön museo -alustalla.

FINNA.FI - MUSEON HISTORIA AINEISTOJA YHDELLÄ HAULLA

Miltä Espoossa näytti ennen? Kaupunginmuseon kokoelmien valittuihin paloihin pääset tutustumaan Finna.fi-hakupalvelussa verkossa. Kuvia ja muuta aineistoa julkaistaan Finnassa jatkuvasti lisää. Finnassa julkaistut aineistot ovat koulujen ja muiden kiinnostuneiden vapaassa käytössä. Tutustu Espoon kaupunginmuseon vapaisiin aineistoihin: ekm.finna.fi 

Mistä aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voi hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa.

Tutustu Espoon kaupunginmuseon ja muiden suomalaisten museoiden aineistopaketteihin Finna Luokkahuoneessa.

Lainaa historiaa luokallesi

Kaupunginmuseon historian lainapakettien avulla menneisyyteen voi tutustua käsinkosketeltavasti luokkahuoneessa tai päiväkodissa. Paketit lainataan KAMUsta museon avoinnaoloaikoina. Tutustu lainapaketteihin KAMUn sivuilla.

UUTISKIRJE OPETTAJILLE

Tilaa Espoon kaupunginmuseon museo-opetuksen uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Espoon kaupunginmuseoiden tapahtumista, opastuksista ja muista päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatuista palveluista. Tilaa uutiskirje tästä!