Palvelut kouluille ja varhaiskasvatusryhmille

Body

HUOM! Osa linkeistä on katkennut Espoo.fi-sivuston uudistuksen takia. Pyrimme korjaamaan linkkejä mahdollisimman pian. 

Oppimateriaalit Espoon historiasta

Tutustu historialliseen kohteeseen KAMUn mobiilioppaiden avulla luokkahuoneesta käsin tai omatoimisesti paikan päällä. Mobiilioppaat tarjoavat tietoa muun muassa Saaristomuseo Pentalasta, Huvilamuseo Villa Rulluddista, Träskändan kartanaopuistosta, Tapiolasta tai vuoden 1918 sisällissodan paikoista Leppävaarassa. Kaupunginmuseon kokoelmien valittuihin paloihin pääset tutustumaan Finna.fi -hakupalvelussa. Tai etsitkö aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Tai miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voi hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa. 

Selaa KAMUn oppimateriaaleja ja tutustu etäoppitunteihin.
 

Oppimispalvelut museossa

Espoon kaupunginmuseo on Espoon historian museo! Oppimispalvelumme tarjoavat moniaistisen ja monialaisen kurkistuksen menneisyyden ihmisten elämään. Museomme toimipisteistä ympäri Espoota löydät katsottavaa, kokeiltavaa ja koskettavaa eri-ikäisille oppijoille.

Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.

Tutustu kaupunginmuseon koululaisopastuksiin museokohteiden sivuilta tai Opi museossa -esitteestä ja valitse yksi tai useampi käynti vuodessa ryhmällesi. Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut ovat maksuttomia kaikille varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja toisen asteen opiskelijoiden ryhmille. 

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS!

Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut ovat osa Espoon kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS!:a.

KULPS – kulttuuri- ja liikuntapolku on Espoon kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma, joka tarjoaa maksuttomia kulttuuri- ja liikuntakäyntejä peruskoululaisille koulupäivän aikana, osana opetussuunnitelman mukaista opetusta.  

Espoon kaupunginmuseon kaikki koululaispalvelut ovat Mielin määrin -palveluita lukuunottamatta Saaristomuseon Pentalan retkipäiväpakettia, joka on Kerran lukuvuodessa -palvelu 4.-6.-luokille. Tutustu kaupunginmuseon koululaisopastuksiin museokohteiden sivuilta tai Opi museossa -esitteestä.

Kulttuurikurkkaus

Espoon uusi lastenkulttuuripalvelu Kulttuurikurkkaus vie kulttuuria ja taidetta päiväkoteihin.

Kulttuurikurkkauksessa kulttuurin ammattilaiset vierailevat päiväkodeissa esiintymässä ja pitämässä työpajoja. Lisäksi kasvattajien kurkkauksissa kulttuuritoimijat perehdyttävät varhaiskasvatuksen henkilöstöä kulttuurin tekniikoiden hyödyntämiseen lasten kanssa.

Kaupunginmuseon kulttuurikurkkaus päiväkodeille on lainattava, moniaistinen materiaalipaketti. Paketin teemana on ruoka - jokapäiväinen ja tuttua asia niin ennen kuin nyt ja jokaisessa kulttuurissa!

Lainaa historiaa luokallesi

Kaupunginmuseon historian lainapakettien avulla menneisyyteen voi tutustua käsinkosketeltavasti luokkahuoneessa tai päiväkodissa. Paketit lainataan KAMUsta museon avoinnaoloaikoina. Tutustu lainapaketteihin KAMUn sivuilla.

Uutiskirje opettajille

Tilaa Espoon kaupunginmuseon museo-opetuksen uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Espoon kaupunginmuseoiden tapahtumista, opastuksista ja muista päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatuista palveluista. Tilaa uutiskirje tästä!


SEURAA MEITÄ!

Facebook

Instagram

Twitter

Finna

Naapurin suusta -blogi