- Tapahtumat
- Toimijat
- EMMA – Espoon modernin taiteen museo
- Espoo Big Band
- Espoon Kaupunginteatteri
- Espoon kaupunginkirjasto
- Espoon kaupunginmuseo
- Espoon kulttuurikeskus
- Espoon Kuvataiteilijat
- Gallen-Kallelan Museo
- Helinä Rautavaaran museo
- Huvilamuseo Villa Rulludd
- JuuriJuhla–RotFest
- KAMU
- KannuKino
- Kannusali
- Karatalo
- Kaupunkitapahtumat
- Kino Tapiola
- Koulumuseo Lagstad
- Kulttuurikasvatus
- Lasten kulttuurikeskus Aurora
- Näyttelykeskus WeeGee
- PianoEspoo
- Saaristomuseo Pentala
- Sellosali
- Suomen Kellomuseo
- Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
- Suomen luontokeskus Haltia
- TOTEM-teatteri
- Talomuseo Glims
- Tanssiteatteri Glims & Gloms
- Tapiola Sinfonietta
- Tapiolan kuoro
- Teatteri Hevosenkenkä
- Teatteri Taimine
- Unga Teatern
- Urkuyö ja Aaria
- Vindängen
- VocalEspoo
- Info

Näyttelykeskus WeeGee
Näyttelyt ja opastukset
Body text title
NÄYTTELYT WEEGEEN MUSEOISSA
Body text title
NÄYTTELYT WEEGEEN MUSEOISSA
Body
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
2.6.2020-28.2.2021
MICHAEL SCHILKIN feat. LOTTA MATTILA
EMMAssa nähdään ilahduttava joukko keraamisia eläinhahmoja. Nykytaiteilija Lotta Mattilan (s. 1986) suunnittelemassa leikkisässä ympäristössä on esillä keramiikkataiteilija Michael Schilkinin (1900–1962) luomia eläimiä. Niin ikään eläinaiheistaan tunnettu Mattila osallistuu näyttelyyn uusilla veistoksillaan. Pääosin kauppaneuvos, keräilijä Kyösti Kakkosen kokoelmaan perustuva näyttely on esillä Bryk & Wirkkala -katseluvaraston yhteydessä.
26.09.2020 - 21.03.2021
ELMGREEN & DRAGSET: 2020
Elmgreen & Dragsetin laaja näyttely nähdään ensimmäistä̈ kertaa Suomessa ja samalla vietetään tämän maailmankuulun kaksikon 25-vuotistaiteilijajuhlaa. Luvassa on täysin uusi näyttelykokonaisuus, jossa katsoja ikään kuin astuu sisälle outoon elokuvaan. Taiteilijoille tyypilliseen tapaan EMMAn betonibrutalistinen näyttelytila muuntuu taiteilijoiden käsittelyssä joksikin aivan ennennäkemättömäksi. Katsoja kohtaa valikoiman Elmgreen & Dragsetin kiinnostavimpia teoksia uudessa, dramatisoidussa ympäristössä. Näyttelyn varsinainen, EMMAa varten tehty yllätyksellinen sisältö paljastuu vasta näyttelyn avauduttua.
28.10.2020 - 09.05.2021
EEVA-LEENA EKLUND
Niin nyrjähtänyt kuin on maailma, sitä ovat myös Eeva-Leena Eklundin teokset. Eklundin maalauksilla on aina kosketuspinta todellisuudessa ja sen havainnoinnissa. Teosten aihiot voivat kummuta sohvan kuosista, tomaateista, isoisän rintamalta lähettämistä postikorteista tai kadulta avautuvista näkymistä. Eklund katsoo arjen kuriositeettien taakse; siihen, kun saavuttamaton kaipuun kohde korvataan ikkunalautojen tuijottavilla posliinieläimillä.
Läpi vuoden
BRYK & WIRKKALA -KATSELUVARASTO
Katseluvarasto esittelee Rut Brykin (1916-1999) ja Tapio Wirkkalan (1915-85) henkilökohtaisiin työskentelyarkistoihin perustuvaa kokoelmaa. Luonnosten, piirustusten ja valokuvien lisäksi se sisältää runsaasti molempien valmiita teoksia sekä harvinaisia malleja, joista osa ei koskaan päätynyt tuotantoon. Katseluvarastossa näkee kokoelmaa laajemmin kuin mitä yleensä näyttelyn kautta on mahdollista. Se avaa kokoelmia uudenlaisella tavalla, joka perustuu omaehtoiseen tutkimiseen ja löytämiseen.
Läpi vuoden
KOSKETUS - SAASTAMOISEN SÄÄTIÖN KOKOELMANÄYTTELY
Ihmisyyteen keskittyvässä kokoelmanäyttelyssä on esillä laaja valikoima nykytaidetta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Viime vuosikymmenien aikana ihminen, identiteetti, kehollisuus ja vuorovaikutus ympäröivän maailman kanssa ovat olleet nykytaiteessa paljon käsiteltyjä aiheita. Näyttelyn teokset antavat näkökulmia siihen, mitä on olla ihminen. Ihmisyyttä ja ihmisenä olemista voi pohtia taideteoksen äärellä, vuorovaikutuksessa teoksen kanssa.
KAMU Espoon kaupunginmuseo
23.10.2020 - 9.1.2022
KAIKKI JA EI MITÄÄN – ARKKITEHDIT KAIJA + HEIKKI SIREN
Näyttely on ensimmäinen Sirenien arkkitehtuuria kattavasti esittelevä näyttely Suomessa ja avautuu Kaija Sirenin 100-vuotissyntymäpäivänä. Arkkitehtien 1950- ja 60-luvun suunnittelua esitellään erityisesti espoolaisten kohteiden kautta: esillä ovat näyttävästi niin kansainvälisesti tunnustettu Otaniemen kappeli kuin Tapiolan puutarhakaupungin kokeelliset rivitalotkin, kouluja unohtamatta.
Läpi vuoden
TUHAT TARINAA ESPOOSTA
Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää, miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
26.3.2019–3/2021
MENOPELILEIKKI
Lähde lentäjän, merikapteenin tai konduktöörin matkaan! Erikoisnäyttelyssä tarkastellaan kulkemista ja matkantekoa, liikennevälineitä ja liikenneturvallisuutta lapsen näkökulmasta ja leikin avulla. Näyttelyssä on esillä liikenteeseen liittyviä leikin välineitä ja leikkisiä menopelejä. Yhdessä lapsen kanssa pohditaan liikkumisen historiaa ja vastuullisuutta rennosti ja oivaltavasti. Toiminnallisessa ja elämyksellisessä näyttelyssä pääset sisälle liikenteen maailmaan, erilaisten menopelien kyytiin ja voit testata tietojasi liikennesäännöistä.
15.10.2019–3./2021
KASARIN LAPSET POP UP -PIENOISNÄYTTELY
Näyttely on omistettu ihanan kamalalle 1980-luvulle. Aikakaudelle, jolloin krepatut hiukset saivat hulmuta valtoimenaan, olkatoppaukset antoivat ryhtiä asuun kuin asuun, ja C-kaseteilla soivat syntikalla kuorrutetut hittibiisit. Näyttelyä varten on kerätty lapsuusmuistoja ja materiaalia 1980-luvulla syntyneiltä.
Läpi vuoden
LAIVA ON LASTATTU LELUILLA
Lelumuseon perusnäyttelyssä voit kurkistaa menneiden vuosikymmenten lastenhuoneisiin, pohtia leikin merkitystä ja muuttumista sekä muistella omaa lapsuuttasi ja lempilelujasi. Nallet ovat kokoontuneet seminaariin ja keppihevoset käyskentelevät tallissaan. Pienoisrautatieasema Löylymäki houkuttelee tarkastelemaan kyläelämää 1950-luvulla.
Suomen Kellomuseo
Läpi vuoden
AIKA KONEITA!
Kellomuseon perusnäyttely esittelee kelloja pääpainona Suomessa valmistetut ja käytetyt kellot. Kellojen historia tulee tutuksi niin varhaisten aurinkokellojen ja modernien rannekellojenkin näkökulmasta. Hyppää ajan virtaan!
Studio Suuronen
5.6.2020-
JUSSI JÄNNES - UNELMA PUUTARHAKAUPUNGISTA
Tapiolan maisema-arkkitehtuuriin vahvasti vaikuttaneen Jussi Jänneksen puutarhasuunnitelmia esillä Studio Suurosessa ja verkossa: nayttelykeskusweegee.fi.
Museoiden yleisölle avoimet opastukset
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
Yleisöopastus
Perjantaisin klo 18 (vapaa pääsy).
Sunnuntaisin klo 13 (WeeGeen museolipun hinnalla).
KAMU Espoon kaupunginmuseo
Senioreitten historiallinen iltapäivä
Keskiviikkoisin verkossa KAMUn youtube kanavalla
Vaunutreffit
Joka kuun 1. torstai klo 12.
Makupaloja Kaikki ja ei mitään -näyttelystä
Perjantaisin klo 17.30.
Avoin paja Oppipihalla Kaikki ja ei mitään -näyttelyssä
Lauantaisin klo 12-14.
Yleisöopastus Kaikki ja ei mitään -näyttelyssä
Sunnuntaisin klo 14.
KAMUn viikottaiset opastukset, luentosarjat ja monet muut tapahtumat löydät myös KAMUn tapahtumakalenterista.
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
Yleisöopastus
Koko perheen yleisöopastus sunnuntaisin klo 15 (WeeGeen museolipun hinnalla).
Aikuisten yleisöopastus joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 (WeeGeen museolipun hinnalla).
Työpaja
Lauantaisin klo 13 (WeeGeen museolipun hinnalla).
Suomen Kellomuseo
Yleisöopastus
Joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 opastus perusnäyttelyyn.
Muina lauantaipäivinä klo 13.30 opastus erikoisnäyttelyyn.
Museoiden opastukset ryhmille tilauksesta
Yleisölle avointen opastusten ja työpajojen lisäksi museot tarjoavat tilauksesta ryhmille opastuksia suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Ryhmäkoot ja hinnat vaihtelevat museoittain. Ryhmään mahtuu maksimissaan 25 henkilöä. Isommat ryhmät voidaan jakaa useammalle opastukselle. Opastukset varataan erikseen kustakin museosta.
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
EMMAn asiakaspalvelu
ma-pe klo 10-14
043 827 0941
info@emmamuseum.fi
KAMU Espoon kaupunginmuseo
ti–su klo 11–17
09 816 57052
kaupunginmuseo@espoo.fi
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
ma-pe klo 9-16
050 5900 137
lelumuseo@hevosenkenka.fi
Suomen Kellomuseo
Amanuenssi Johanna Järviniemi-Raekallio
050 5359 767
johanna.jarviniemi@kellomuseo.fi