Näyttelyt ja opastukset

Body text title
NÄYTTELYT WEEGEEN MUSEOISSA

Body

EMMA – Espoon modernin taiteen museo

02.06.2021 – 12.12.2021
AARON HEINO: OFF TOPIC
Suomen taideakatemian vuonna 2019 palkitseman kuvanveistäjä Aaron Heinon (s. 1977) ykstiyisnäyttely nähdään EMMAssa kesällä 2021. 

02.06.2021 – 29.08.2021
HESSELHOLDT & MEJLVANG: THE WHITE EXHIBITION
Tanskalaisen taiteilijakollektiivi Hesselholdt & Mejlvangin näyttely pohtii valkoisen värin erilaisia merkityksiä ja siihen liittyviä mielikuvia.

28.10.2020 – 22.08.2021 
EEVA-LEENA EKLUND 
Niin nyrjähtänyt kuin on maailma, sitä ovat myös Eeva-Leena Eklundin teokset. Eklundin maalauksilla on aina kosketuspinta todellisuudessa ja sen havainnoinnissa. Teosten aihiot voivat kummuta sohvan kuosista, tomaateista, isoisän rintamalta lähettämistä postikorteista tai kadulta avautuvista näkymistä. Eklund katsoo arjen kuriositeettien taakse; siihen, kun saavuttamaton kaipuun kohde korvataan ikkunalautojen tuijottavilla posliinieläimillä. 

Läpi vuoden
BRYK & WIRKKALA -KATSELUVARASTO
Katseluvarasto esittelee Rut Brykin (1916-1999) ja Tapio Wirkkalan (1915-85) henkilökohtaisiin työskentelyarkistoihin perustuvaa kokoelmaa. Luonnosten, piirustusten ja valokuvien lisäksi se sisältää runsaasti molempien valmiita teoksia sekä harvinaisia malleja, joista osa ei koskaan päätynyt tuotantoon. Katseluvarastossa näkee kokoelmaa laajemmin kuin mitä yleensä näyttelyn kautta on mahdollista. Se avaa kokoelmia uudenlaisella tavalla, joka perustuu omaehtoiseen tutkimiseen ja löytämiseen.

Läpi vuoden
KOSKETUS - SAASTAMOISEN SÄÄTIÖN KOKOELMANÄYTTELY
Ihmisyyteen keskittyvässä kokoelmanäyttelyssä on esillä laaja valikoima nykytaidetta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Viime vuosikymmenien aikana ihminen, identiteetti, kehollisuus ja vuorovaikutus ympäröivän maailman kanssa ovat olleet nykytaiteessa paljon käsiteltyjä aiheita. Näyttelyn teokset antavat näkökulmia siihen, mitä on olla ihminen. Ihmisyyttä ja ihmisenä olemista voi pohtia taideteoksen äärellä, vuorovaikutuksessa teoksen kanssa.

KAMU Espoon kaupunginmuseo

23.10.2020 – 9.1.2022 
KAIKKI JA EI MITÄÄN – ARKKITEHDIT KAIJA + HEIKKI SIREN 
Näyttely on ensimmäinen Sirenien arkkitehtuuria kattavasti esittelevä näyttely Suomessa ja avautuu Kaija Sirenin 100-vuotissyntymäpäivänä. Arkkitehtien 1950- ja 60-luvun suunnittelua esitellään erityisesti espoolaisten kohteiden kautta: esillä ovat näyttävästi niin kansainvälisesti tunnustettu Otaniemen kappeli kuin Tapiolan puutarhakaupungin kokeelliset rivitalotkin, kouluja unohtamatta.

Läpi vuoden
TUHAT TARINAA ESPOOSTA
Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää, miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.

Studio Suuronen

5.6.2020 –
JUSSI JÄNNES - UNELMA PUUTARHAKAUPUNGISTA
Tapiolan maisema-arkkitehtuuriin vahvasti vaikuttaneen Jussi Jänneksen puutarhasuunnitelmia esillä verkossa: nayttelykeskusweegee.fi.

Museoiden yleisölle avoimet opastukset

EMMA – Espoon modernin taiteen museo

Yleisöopastus
Perjantaisin klo 18 (vapaa pääsy).
Sunnuntaisin klo 13 (WeeGeen museolipun hinnalla).

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Senioreitten historiallinen iltapäivä
Keskiviikkoisin verkossa KAMUn youtube kanavalla

Vaunutreffit
Joka kuun 1. torstai klo 12.

Makupaloja Kaikki ja ei mitään -näyttelystä
Perjantaisin klo 17.30.

Avoin paja Oppipihalla Kaikki ja ei mitään -näyttelyssä
Lauantaisin klo 12–14.

Yleisöopastus Kaikki ja ei mitään -näyttelyssä
Sunnuntaisin klo 14.

KAMUn viikottaiset opastukset, luentosarjat ja monet muut tapahtumat löydät myös KAMUn tapahtumakalenterista.

Museoiden opastukset ryhmille tilauksesta

Yleisölle avointen opastusten ja työpajojen lisäksi museot tarjoavat tilauksesta ryhmille opastuksia suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Ryhmäkoot ja hinnat vaihtelevat museoittain. Ryhmään mahtuu maksimissaan 25 henkilöä. Isommat ryhmät voidaan jakaa useammalle opastukselle. Opastukset varataan erikseen kustakin museosta.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo
EMMAn asiakaspalvelu
ma–pe klo 10–14
043 827 0941
info@emmamuseum.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo
ti–su klo 11–17 
09 816 57052
kaupunginmuseo@espoo.fi