KULPS!-KIRJASTOPOLKU

Ilmoittautumisohjeet sekä kirjastovierailuiden tarkemmat sisällöt löydät tästä:

Esiopetukselle
Alakouluille
Yläkouluille
Lukudiplomit ja lukuhaaste


Lukisitko? Tiedätkö? Kokeilisitko?

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Tavoitteemme on tavata lukuvuoden aikana kaikki luokat joko kirjastossa, koulussa tai etänä. Ohjattujen KULPS-kirjastokäyntien määrä on rajattu. Opettaja voi varata luokalleen yhden ohjatun vierailun kerrallaan. Uuden varaaminen voi olla mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty. Työpajaviikolle tai kirjailijatapahtumaan* voi kuitenkin varata ajan, vaikka luokalla olisi varaus myös vinkkaukseen tai muuhun kirjaston ryhmäkäyntien perustarjontaan. 

Ohjattujen kirjastovierailujen lisäksi luokat ovat tervetulleita käyttämään kirjastoa omatoimisesti opettajan johdolla. 

 

Kirjaston kouluyhteistyöpalvelut kevätlukukaudella 

Koronarajoitusten vuoksi eivät ryhmäkäynnit kirjastoissa ole tammikuussa mahdollisia. 

Lisätietoja asioinnista Helmet-kirjastoissa: https://www.helmet.fi/fi-FI/content/218105/23

Kevätlukukaudella vinkkauksia, tiedonhaunopastuksia, kirjailijavierailuja ja työpajoja järjestetään ensisijaisesti etäpalveluina.   

 

Kirjastoauto Välkky koululle 

Kun kirjastoautotoiminnan rajoituksia puretaan, voi koulu tilata kirjastoauto Välkyn lainauskäynnille. Opettajat laativat aikataulun, jonka mukaan oppilaat käyvät Välkyssä lainaamassa turvavälein ja mahdolliset rajoitukset huomioiden. Kirjastoautovierailut ovat alakoulujen varattavissa lomakkeella 27.1. alkaen. Ilmoittautumislomake julkaistaan myöhemmin.

 

*Virtuaaliset KULPS!-kirjailijatapahtumat

Jokaisella Espoon nelosluokkalaisella on nyt mahdollisuus tavata oikea kirjailija kevätlukukaudella. Koulun nelosluokat voivat keskenään sopia ja varata yhteisen kirjailijavierailun. Lukukeskus järjestää virtuaalivierailun tekniikan ja sen testausmahdollisuuden. Ilmoittautumisohjeet nelosluokille julkaistaan myöhemmin tällä sivulla. Luokka-asteilla 3./5.-6. on mahdollisuus tiedustella virtuaalikirjailijavierailuja loppukeväästä, mikäli vierailuja riittää.