ALAKOULUILLE

Tervetuloa kirjastoon! Valitse tästä luokka-aste, ja tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu:

1. luokkien kirjastotarjonta

2. luokkien kirjastotarjonta

3.-4. luokkien kirjastotarjonta

5.-6. luokkien kirjastotarjonta

 

Kirjastoauto Välkky koululle 

Kun kirjastoautotoiminnan rajoituksia puretaan, voi koulu tilata kirjastoauto Välkyn lainauskäynnille. Opettajat laativat aikataulun, jonka mukaan oppilaat käyvät Välkyssä lainaamassa turvavälein ja mahdolliset rajoitukset huomioiden. Kirjastoautovierailut ovat alakoulujen varattavissa lomakkeella 27.1. alkaen. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta: (tulossa)

 

Virtuaaliset KULPS!-kirjailijatapahtumat

Jokaisella Espoon nelosluokkalaisella on nyt mahdollisuus tavata oikea kirjailija kevätlukukaudella. Koulun nelosluokat voivat keskenään sopia ja varata yhteisen kirjailijavierailun. Lukukeskus järjestää virtuaalivierailun tekniikan ja sen testausmahdollisuuden. Ilmoittautumisohjeet nelosluokille julkaistaan myöhemmin tällä sivulla. Luokka-asteilla 3./5.-6. on mahdollisuus tiedustella virtuaalikirjailijavierailuja loppukeväästä, mikäli vierailuja riittää.

 

Kohdennettuja palveluja pienluokille

Lukukoiratoiminta on koiran avulla tapahtuvaa lukemisen tukemista. Se voi olla pienluokan kaikkien oppilaiden kanssa yhdessä tehtyä kirjan maailmaan uppoutumista tai yksittäisiä lukuhetkiä esim. parilukemisena. Lukukoiralle ei koskaan ole pakko lukea! Vierailun kesto on oppitunnin verran ja se voidaan räätälöidä toiveiden mukaan. Lukukoiravierailuja toteutetaan myös kirjastoautossa.
Tiedustelut: raisa.alameri@espoo.fi

Virtuaalisia Kulps!-kirjailijavierailuja on tarjolla myös pienluokille.  Kulps-vierailijaiksi S2-oppilaille ja pienluokille voi toivoa Veera Salmea  -  hän on inspiroiva ja kielitaitoinen tarinankertoja ja tekemään osallistaja. Ilmoita kiinnostuksesi: raisa.alameri@espoo.fi

Tarinamekko -työpajat 10 x Entressen kirjastossa, myös etänä. 
Espoon kirjastotoimi järjestää Entressen kirjaston ja Helinä Rautavaara -museon kanssa Tarinamekko-työpajoja, (10 oppilasta/ryhmä, isommat ryhmät soviteltavissa). Tarjoamme työpajan ensisijaisesti pienryhmille ja 1-2-luokkalaisille, yhteensä kymmenelle ryhmälle, taidepedagogi Annukka Mikkolan vetämänä.

Tämä on mainio tilaisuus tutustua kulttuuriseen- ja kuvalukutaitoon. S2-oppilaille tämä on ihana väylä myös reflektoida omaa kulttuuriaan. Työpaja sopii koulujen hyvinvoinnin teemavuoteen; hyvinvointia käsillä tekemisestä ja rauhoittumisen taitoja. Eri kulttuureihin tutustuminen myös avartaa maailmankatsomusta ja syventää omaa identiteettiä. Kuvataideopettaja/tekstiilitaiteilija Annukka Mikkolan ohjaamassa ja suunnittelemassa värityskuvakollaasityöpajassa erityis- ja S2-lapset osallistuvat Art Omnian yhteisötaideopiskelijoiden piirtämien värityskuvien värittämiseen ja koristeluun. Kuvat pohjautuvat Helinä Rautavaaran museon eri kulttuureja esittävään esineistöön.  Ennen työpajaa oppilaat valitsevat väritettävän kuvan, minkä jälkeen heille on lyhyt tarinallinen opastus museossa valitsemansa esineen äärellä. Kierroksen jälkeen oppilaat siirtyvät Entressen kirjastoon, jossa he värittävät ja koristelevat kuvansa. 

Työpajoissa syntyneistä värityskuvakollaaseista kootaan yhteistaideteos, installaatio Helinän tarinamekko, joka ripustetaan myöhemmin yhdessä sovittuun julkiseen tilaan Kanta-Espoon alueella.

Tiedustelut: pirkko.ilmanen@espoo.fi 

Lukulumopalvelu kirjastolla
Kirjastolle voi tulla monikielisen ryhmän kanssa lukemaan saman kirjan tarinaa yli 50 kielellä Lukulumon sovelluksen avulla; jokaiselle löytyy varmasti oman kielinen kirja Lukulumosta ja niitä voi lukea kirjastopedagogin opastamana ryhmille varatuilta tableteiltamme. Palvelu saatavilla isoissa kirjastoissa: Entresse, Iso Omena ja Sello.
Tiedustelut: pirkko.ilmanen@espoo.fi