YLÄKOULUILLE

Body

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia mediakasvatuksellisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Lukuvuonna 2019 - 2020 panostamme erityisesti 3. luokkien kirjavinkkauksiin sekä kaikkien kirjastojen yhteiseen tarjontaan.

 

KULPS!-KIRJASTOPOLUN TARJONTA PERUSKOULULUOKILLE

Tavoitteemme on saada lukuvuoden aikana kaikki luokat ohjatulle kirjastokäynnille, joten ohjattujen KULPS-kirjastokäyntien määrä on rajattu. Kaikki luokat pääsevät lukuvuoden aikana omaan lähikirjastoon tai oman alueen isompaan kirjastoon esimerkiksi kirjavinkkaukseen tai tiedonhaun opetukseen. Lisäksi on mahdollista ilmoittautua yhdelle ohjatulle lisäkäynnille, joihin kaikki luokat voivat ilmoittautua koulun tai kirjaston sijainnista riippumatta. Kaikki vierailut ovat kouluille maksuttomia. Ilmoittautumisaika työpajoihin ja kirjailijatapahtumiin  alkaa 15.8.2019. 

KULPS!-KIRJAILIJATAPAHTUMAT KOULULAISILLE

3.-10.-luokkalaisten on mahdollista osallistua Lukukeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettuun kirjailijatapahtumaan kirjastossa. Kirjailijatapahtumia järjestetään pääsääntöisesti lähikirjastossa. Ilmoittautumisaika on15.8. – 31.8.2019. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

KOKEILISITKO? KIRJASTON TYÖPAJAT KOULULAISILLE

Tänä lukuvuonna kaikille espoolaisluokille on tarjolla yhteinen työpajavalikoima, ja sisältökooste ja ilmoittautumislomake löytyvät samalta sivulta. Opettaja voi ilmoittaa luokkansa yhteen jossain mainituista kirjastoista järjestettävään työpajaan kirjaston tai koulun aluerajoista riippumatta. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan täällä.

LUKUKOIRATUNNIT PIENRYHMILLE

Lukukoiralle lukeminen ja lukukoiran tapaaminen kohottavat lukemisvaikeuksien kanssa kamppailevan lukijan itsetuntoa ja auttavat treenaamaan lukemista. Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

ILMOITTAUTUMINEN OHJATULLE KIRJASTOKÄYNILLE OMAN ALUEEN KIRJASTOON

LUKISITKO? TIEDÄTKÖ?

Työkalupakissa on monta konstia houkutella lukemaan, esimerkiksi kirjavinkkaus, kirjamaistiaiset, kirjallisuuspohjaiset sanataidepajat sekä kirjatrailerityöpajat. Kirjastosta saa apua lukupiirikirjojen valintaan ja lukudiplomin suorittamiseen. Myös kirjastotaitoja ja tiedonhakua voi harjoitella monella tavalla. Käynnin teemana voi olla luokan oma aihe, tietokirjan kesyttäminen tai vaikka verkkotiedonhaun lähdekritiikki. Koulun ilmiöviikolle voi kirjastosta pyytää tietokirjapaketteja tai suunnitella aiheeseen sopivan vierailun.

Ota yhteyttä hyvissä ajoin, viimeistään pari kolme viikkoa ennen toivottua aikaa. Monissa kirjastoissa ilmoittautuminen tehdään sähköisen lomakkeen avulla, osassa kirjastoista sähköpostitse yhteyshenkilöiden kautta. 

Kerro viestissäsi:

  • toivottu vierailupäivä ja tarkka aika. Pari vaihtoehtoa on hyvä olla! 
  • luokka-aste  ja ryhmän koko
  • vierailun teema
  • muut vierailuun vaikuttavat asiat
  • yhteyshenkilön nimi, numero ja sähköposti

 

(Jos et ole varma mihin kirjastoon sinun kannatta ottaa yhteyttä, tarkista koulusi lähikirjasto ja alue täältä.)

Espoonlahden alue (Nöykkiön, Pikkulaivan, Saunalahden ja Soukan kirjastot):

alakouluyhteistyöyläkouluyhteistyö

Keski- ja Pohjois-Espoon alue (Entressen, Kalajärven, Karhusuon ja Kauklahden kirjastot):

alakouluyhteistyöyläkouluyhteistyö

Leppävaaran alue (Sellon, Laaksolahden, Viherlaakson kirjastot):

alakouluyhteistyöyläkouluyhteistyö

Matinkylän-Olarin alue (Ison Omenan kirjasto):

alakouluyhteistyöyläkouluyhteistyö

Tapiolan alue ( Tapiolan, Suurpellon, Laajalahden ja Haukilahden kirjastot):

alakouluyhteistyöyläkouluyhteistyö