Kaija ja Heikki Sirenin arkkitehtuuria ja espoolaista arkea -hanke

Body
Kontiontie 3:n asuntoja Tapiolassa.
Kontiontie 3 Tapiolassa. Kuva EKM/ Valokuuvamo Pietinen/ Asuntosäätiö

Siren-hankkeessa poraudutaan espoolaiseen arkiympäristöön 1950-1960-luvuilla ja tänään Kaija ja Heikki Sirenin arkkitehtuurin kautta. Sirenit suunnittelivat mm. kokeellisia ja edullisia rivitaloja ja Aarnivalkean koulun Tapiolaan sekä teekkarikylän ja kappelin Otaniemeen. Hankkeen tärkein yhteistyökumppani on Arkkitehtuurimuseo, joka tuottaa aiheesta julkaisun ja pienen oheisnäyttelyn. Yhteistyötä tehdään myös koulujen, yhdistysten ja muiden museoiden kanssa.

Hankkeen lopputuloksena KAMUssa avataan näyttely syksyllä 2020 Kaija Sirenin syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi. Näyttelyä ja ohjelmaa tehdään yhdessä espoolaisten kanssa ja samalla pyritään nykydokumentoimaan espoolaisia koteja museon kokoelmiin. Tavoitteena on katsoa arkkitehtuuria ja asumista Espoossa ja erityisesti puutarhakaupunki Tapiolassa uusin tavoin sekä herättää keskustelua ja arvopohdintaa laadukkaasta suunnittelusta ja arkisista kaupunkiympäristöistä!

Kiinnostuitko yhteistyöstä? Ota yhteyttä projektin päällikköön museolehtori Tiina Heroon, tiina.hero@espoo.fi, 046-8772680.