Vinkkejä museovierailuun

Body

Espoon kaupunginmuseo tarjoaa opetuspalveluja kaikenikäisille oppijoille Talomuseo Glimsissä. Museokäynti on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille. Myös opettajat pääsevät tutustumaan ilmaiseksi museon näyttelyihin valmistautuakseen luokkansa museovierailuun. Espoon kaupunginmuseosta löydät sekä tietoa että elämyksiä. Kaikenikäiset oppijat saavat monipuolista opastuspalvelua.

Museoiden ollessa suljettuna tarjoamme digisisältöjä ja palveluja verkossa: Historiaa verkossa

Museokäynti

Varaathan ajan museokäyntiin etukäteen soittamalla Talomuseo Glimsiin ti–pe klo 9–16, puh. 09 816 27337. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus-  ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!

Jos suunnittelet pitempää museokäyntiä, eväiden syöminen museon alueella on mahdollista. Eväiden syönnistä on hyvä sopia oppaan kanssa etukäteen.

Museokäyntiä kannattaa valmistella etukäteen ja kertoa taustatietoa näyttelystä - miksi menemme museoon ja mitä siellä tulemme näkemään.

Säänmukainen varustus on tärkeää. Glimsin tuvassa ollaan suojassa sateelta, mutta tupa ei ole yhtä lämmin kuin luokkahuone koulussa!

Glimsin yleisö-wc sijaitsee alapihalla kahvilarakennuksen päädyssä.

Muistathan, että oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla!

Opastus

Opastuspalvelumme ovat maksuttomia oppilasryhmille opettajineen. Suosittelemme opastusta museokäynnille. Monipuolisia opastuspalveluja on tarjolla kaikenikäisille. Tilauksen yhteydessä voit kertoa oppaalle erityistoiveista opastuksen suhteen. Teemme myös teemaopastuksia tilauksesta.

Opastukset päiväkoti- ja eskariryhmille >>

Opastukset alakoululaisille >>

Opastukset yläkoululaisille >>

Opastukset toisen asteen opiskelijoille >>

Työnäytökset

Talomuseo Glimsissä järjestetään runsaasti erilaisia työnäytöksiä, joihin ryhmät voivat osallistua. Työnäytösten aiheet ja esiteltävät vanhat käsityötaidot vaihtelevat vuodenkierron mukana.