Kouluille ja päiväkodeille

Body

Tutustu historiaan verkossa! 

 

SEURAA MEITÄ!

Facebook

Instagram

Twitter

Finna

Naapurin suusta -blogi

 

Tervetuloa ryhmäsi kanssa KAMUUN!

Espoon kaupunginmuseo tarjoaa opetuspalveluita kaikenikäisille oppijoille. Museovierailu tukee kouluopetusta ja sen voi hyvin yhdistää useisiin eri oppiaineisiin.

Päiväkoti- ja koululaisryhmien museovierailut ovat aina maksuttomia. Opettajat pääsevät tutustumaan ilmaiseksi KAMUn näyttelyihin valmistautuakseen luokkansa museovierailuun näyttämällä OAJ:n korttia Näyttelykeskus WeeGeen lipunmyynnissä.

Ryhmän museokäyntiin on varattava aika etukäteen. Museokäyntiä kannattaa valmistella etukäteen ryhmän kanssa ja kertoa taustatietoa näyttelystä - miksi menemme museoon ja mitä siellä tulemme näkemään. Oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla!

Opastukset

Opastukset Päiväkoti- ja eskariryhmille >>
Opastukset alakouluille >>
Opastukset yläkouluille >>
Opastukset toisen oppiasteen ryhmille >>

Varaukset

Ti–su klo 11–17 p. 09 816 57052. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus- ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!

KAMUn Salonki-luokka

Päiväkoti- ja kouluryhmät voivat varata maksutta Museopeda-luokan opastuksen oheen ryhmätyöskentelyä, oppituntia tai eväiden syöntiä varten. Kerro tarpeesta opastusta varatessasi. Salonki-luokassa on tietokone, videotykki ja istuinpaikkoja pöydän ääressä n. 30 oppilaalle.

Lainattavat opetuspaketit ja historialliset vaatteet

Mistä on muinaiset kalaverkot tehty? Mitä pelejä keskiajalla pelattiin? Entä miten viuhkakieltä puhutaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksia kaupunginmuseon lainattavista opetuspaketeista ja lainavaatteista eri aikakausilta.

Tutustu lainamateriaaleihin!

TUTUSTU MENNEISYYTEEN VERKOSSA

MOBIILIOPPAAT

Tutustu historialliseen kohteeseen museon mobiilioppaiden avulla! Museon verkossa olevien mobiilioppaiden avulla voi tutustua paikan päällä tai luokkahuoneesta käsin muun muassa Saaristomuseo Pentalaan, Huvilamuseo Villa Rulluddiin, Träskändan kartanaopuistoon, Tapiolaan tai vuoden 1918 sisällissodan paikkoihin Leppävaarassa. Villa Rulluddin mobiilioppaassa on mukana 7.-luokkalaisten tekemä tietovisa peruskoululaisille. Mobiilioppaat toimivat nettiyhteydellisillä mobiililaitteilla paikan päällä tai luokkahuoneessa verkkoyhteydellisellä tietokoneella.

www.tarinasoitin.fi/espoonkaupunginmuseo 


FINNA.FI - HISTORIAA YHDELLÄ HAULLA

Miltä Espoossa näytti ennen? Kaupunginmuseon kokoelmien valittuihin paloihin pääset tutustumaan Finna.fi -hakupalvelussa. Finnassa julkaistut aineistot ovat koulujen ja muiden kiinnostuneiden vapaassa käytössä (CC BY-ND 4.0 -lisenssi). Kuvia ja muuta aineistoa julkaistaan Finnassa jatkuvasti lisää.

www.ekm.finna.fi  


Mistä aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voi hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa. Tutustu Espoon kaupunginmuseon ja muiden suomalaisten museoiden aineistopaketteihin Finna Luokkahuoneessa!

www.finna.fi/luokkahuone

Uutiskirje opettajille

Tilaa Espoon kaupunginmuseon museo-opetuksen uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Espoon kaupunginmuseoiden tapahtumista, opastuksista ja muista päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatuista palveluista. 

Tilaa tästä>>