Museoarkisto ja kirjasto

Body

Espoon kaupunginmuseon esine- ja kuvakokoelmia täydentäviä aineistoja museoarkistossa ovat erilaiset asiakirjat, kartat, rakennuspiirustukset ja muistitietoaineistot. Kokoelmissa on myös painotuotteita, lehtiä ja kirjoja sekä jonkin verran av-aineistoja, jotka ovat pääasiassa espoolaisten henkilöiden haastatteluja.

Museoarkiston aineistoja voit selailla hakupalvelu Finnassa. Luettelointi- ja digitointityön edetessä Finnaan tullaan julkaisemaan nykyistä enemmän aineistoa. Voit myös sopia tutkimuskäynnin museon toimistolle näyttelykeskus WeeGeelle. Museon henkilökunta etsii aineiston valmiiksi. 

Uusia lahjoituksia vastaanotetaan, jos ne täydentävät museon Espoo-tietoutta. Samalla annetaan neuvontaa, mikä voisi olla esimerkiksi arkistoaineistoille paras säilytyspaikka, jos niitä ei oteta Espoon kaupunginmuseon kokoelmiin.
Kaupunginmuseon käsikirjastossa on Espoota koskevaa tietokirjallisuutta sekä museo- ja kulttuuriperintöalan kirjallisuutta. Kirjasto on tarkoitettu museon sisäiseen sekä tutkimuskäyttöön, eikä sieltä anneta kotilainoja. Kirjastoon voi tulla tutkimaan sopimuksen mukaan.

Tiedustelut, lahjoitukset ja käynnistä sopiminen:

Virpi Talja Nerman
Intendentti
050 3635245
virpi.taljanerman(at)espoo.fi tai museokokoelmat@espoo.fi

 

Hinnasto ja toimitusehdot

 

Kuvanauhojen digitointi 

120 € / alkava minuutti 

Ääninauhojen digitointityö

60 € / alkava minuutti

Kuvanauhojen tai liikkuvan kuvan käyttömaksu 120 € / alkava minuutti (kertakäyttö),
(uusintakäyttö -50% / kerta tai +100% jatkuva käyttöoikeus)
• espoolainen kotiseututyö -50%
• yhteistyöhankkeet ilman käyttömaksua
• digitallenteen katselu museon tiloissa ilmaiseksi
 
Ääninauhojen tai äänitallenteiden (haastattelut) käyttömaksu 30 € / alkava minuutti (kertakäyttö)
• espoolainen kotiseututyö -50%
• yhteistyöhankkeet ilman käyttömaksua
• digitallenteen kuuntelu museon tiloissa ilmaiseksi
 

 

Henkilötiedot 


Museokokoelmien aineistoissa on paljon henkilötietoja. Uusimpien aineistolahjoitusten yhteydessä henkilöiltä pyydetään suostumukset ja kirjallinen lupa aineiston käyttöön, mutta vanhempien aineistojen kohdalla näin ei välttämättä ole tapahtunut. Uusissa lahjoitussopimuksissa pyritään välttämään käyttöä rajoittavia ehtoja niin, että aineisto on mahdollisimman laajasti museon asiakkaiden saavutettavissa. 

Kauko-kokoelmahallintajärjestelmän rekisteriselosteet löytyvät Espoon kaupungin tietosuojaselosteiden sivulta.