Sat 15.08.2020 09.00 - Fri 04.06.2021 16.00

Villiyrttityöpajat kouluille

Gallen-Kallelan Museo - Gallen-Kallelan tie 27

Työpaja sisältää noin 30min opastuksen museossa painotuksena perustieto Akseli Gallen-Kallellasta, Tarvaspään alue ja Akseli Gallen-Kallelan luontosuhde. Sen jälkeen käydään läpi perustietoa jokamiehenoikeuksista, villiyrteistä ja –vihanneksista sekä niiden keräämisestä. Museon piha-alueelta etsitään yhdessä noin viisi eri kasvia, jotka sopivat syötäväksi. Lopuksi nautitaan museon kahvilassa keittolounas ja keiton päälle voi laittaa kerättyjä kasveja, jotka on huuhdeltu ja silputtu.

Villiyrttityöpajassa oppiainerajat ylittyvät. Työpajan voi liittää muun muassa kuvataiteen, biologian, ympäristöopin, terveystiedon ja kotitalouden opintojen yhteyteen. Sen avulla oppilas saa moniaistisesti ja kokemuksellisesti omasta ympäristöstään tietoa, joka vahvistaa luontosuhdetta ja jota voi hyödyntää myöhemminkin oman hyvinvointinsa, ekologisen elämäntavan ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Lisäksi villiyrit ovat juuri nyt trendikkäitä!

Villiyrttikursseja voi järjestää keväällä ja syksyllä.

Venue
Gallen-Kallelan Museo
Price
Kouluryhmille 12€/hlö
Espoolaisten peruskoulujen luokat 4 - 9 voivat varata työapajan KULPS -kerran lukuvuodessa tapahtumana, jolloin se on ryhmälle maksuton. (tarjolla rajoitettu määrä.)
Ilmoittautumiset

info@gallen-kallela.fi

0104068840

Age recommendation
yläkoulut
Language
suomi
Duration
2,5 h

For teachers and educators

KULPS!-category:
KULPS! is a tool for cultural education in Espoo’s schools. School groups can attend the cultural path free of charge once during the spring term and once during the autumn term – according to the KULPS!-grades.
Price for groups:

Kouluryhmille 12€/hlö
Espoolaisten peruskoulujen luokat 4 - 9 voivat varata työapajan KULPS -kerran lukuvuodessa tapahtumana, jolloin se on ryhmälle maksuton. (tarjolla rajoitettu määrä.)