ke 30.10.2013 11.00

Tuhat tarinaa Espoosta

KAMU - Ahertajantie 5
Näyttelyn yhteydessä voi myös tutustua lyhytelokuvaan nimeltä Punaisen hirven jäljillä - tehtävä Espoossa.

Upea pysyvä näyttely Espoon historiasta

Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.

Museokävijä kulkee näyttelyssä kivikaudelta kartanoiden maailmaan ja varhaisen teollisuuden ja teknisten uutuuksien äärelle. Lasitehtaalaisen mökistä ja pirtukauppiaan puuhista kuljetaan vinhasti kasvavaan moderniin ja kulutustavaroilla kyllästettyyn Espooseen. Näyttelyssä kävijä kohtaa Espoon keskiaikaisen kultasormuksen, maanviljelijöitä innostaneen maamoottorin sekä vapaaherrattaren elegantin ylellisyyden ja vilahtaapa Albergan kartanon kummituskin valppaan katsojan näköpiiriin.

Näyttelyssä on museokävijän iloksi runsaasti erilaisia lähestymistapoja menneisyyteen. Näyttelyn runsas esinemaailma, viihdyttävät ja yllättävät tekniset ratkaisut, erilaiset filmit, Mankbyn kylän pienoismalli ja monet toiminnalliset mahdollisuudet, kuten tuliporan kokeilu kivikauden talossa tarjoavat museokävijälle aivan uudenlaisen näyttelykokemuksen. Näyttelyssä on jotakin kaikille aisteille! Näyttelyn yhteydessä voi myös tutustua lyhytelokuvaan nimeltä Punaisen hirven jäljillä - tehtävä Espoossa. ”Filmi kertoo espoolaisen maiseman muutoksesta viimeisen sadan vuoden aikana. Kädenjälkeään etsivä Alkuperäinen Espoolainen kohtaa outoja uudisasukkaita mitä ihmeellisimmissä paikoissa,” kertoo lyhytelokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Joonas Schwanck.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään runsaasti ohjelmaa ja opastuksia sekä oppilas- että aikuisryhmille. Opasvaraukset ja tiedustelut p. (09) 816 57052 ti-su 11-17.

Viikottaiset tapahtumat

Päiväkoti- ja koululaispalvelut

Aikuisryhmien opastukset

Aukioloajat ja liput

Tapahtumapaikka
KAMU
Hinta
Näyttelykeskus WeeGeen yhteislippu 12 €
Alennusyhteislippu 10 €
(eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet, yli 10 hengen ryhmät / hlö.)
Alle 18-vuotiaat, yli 70-vuotiaat ja päiväkoti- sekä koululaisryhmät ilmaiseksi.
Näyttelykeskus WeeGee on Museokortti ja Kaikukortti kohde.