Usein kysytyt kysymykset

Body

K: Mikä on WeeGee?
V: WeeGee on näyttelykeskus, jonka tiloissa toimii neljä museota: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, KAMU Espoon kaupunginmuseo, Suomen kellomuseo ja Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä. Lisäksi Näyttelykeskus WeeGeessä on museokauppa EMMA Shop ja kahvila Cafe Zoceria WeeGee sekä Futuro-talo.

K: Mistä nimi WeeGee tulee?
V: Tiloissa toimi aiemmin professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Weilin&Göösin kirjapainotalo. Lisää rakennuksen historiasta voi lukea täältä.

K: Miten pääsen Tapiolan metroasemalta WeeGeelle?
V: Metroasemalta kannattaa seurata Länsituulentielle johtavia kylttejä. Metrosta WeeGeelle kannattaa varautua 10-15 minuutin kävelymatkaan. 

K: Saako WeeGeelle tuoda lemmikkieläimiä?
V: Lemmikkieläimiä ei saa tuoda näyttelykeskuksen tiloihin. WeeGeen tiloihin ovat tervetulleita työtehtävissä olevat opas-, avustaja- ja hypokoirat.

K: Täytyykö takit jättää naulakkoon?
V: Paksut ja märät takit täytyy jättää naulakkoon, kevyet takit saa pitää mukana. WeeGeen aulasta löytyy maksuttomia lokeroita.

K: Saako repun kanssa vierailla museoissa?
V: Reppu on jätettävä säilytykseen museovierailun ajaksi. Aulasta löytyy maksuttomia ja lukittavia lokeroita. 

K: Saako lastenrattaiden kanssa kiertää museoissa?
V: Lastenrattaiden kanssa pääsee kulkemaan WeeGeen kaikissa museoissa. Hissi löytyy aulasta, Café WeeGeen vierestä. Lastenrattaita on myös lainattavissa aulassa.

K: Voiko museoissa ottaa valokuvia?
V: Kaikissa museoissa voi ottaa valokuvia vapaasti ilman salamaa ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa. Muusta ammattimaisesta tai kaupallisesta käytöstä on sovittava erikseen ko. museon kanssa. 

K: Voiko omia eväitä syödä jossain?
V: Näyttelykeskuksen kellarikerroksessa on eväiden syöntiin tarkoitetut tilat. Näyttelytiloihin ruokia ja juomia ei voi viedä, eikä aulassa ja kahvilassa ole lupa syödä omia eväitä. 

K: Minulla on esine, jonka tahtoisin lahjoittaa museolle, onko se mahdollista?
V: Museot kartuttavat kokoelmiaan omien hankintaohjelmiensa mukaisesti. Näyttelykeskus WeeGeen info ei ota välitettäväkseen lahjoituksia, vaan kaikista lahjoituksista tulee sopia suoraan kyseisen museon kanssa. Lahjoitukset ja hankinnat harkitaan aina tapauskohtaisesti.

K: Missä Helinä Rautavaaran museo sijaitsee nykyään?
V: Helinä Rautavaaran museon näyttelytilat sulkeutuivat 16.9.2018 Tapiolassa. Museo muuttaa Espoon keskukseen ja ovet avataan 31.8.2019. Lisätietoja saa museon omilta sivuilta.

K: Mistä voi kysellä löytötavaroita?
V: Löytötavaroita voi tiedustella WeeGeen infosta joko sähköpostitse weegee.info@espoo.fi tai soittamalla 09 816 31818.