tis 13.04.2021 19.00 - 21.00

Espoon Kaupunginteatteri: Stalinin lehmät (PERUTTU)

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Esitys on peruttu pääkaupunkiseudun koronatilanteesta johtuen. Ohjeet lippujen vaihtamiseen ja palauttamiseen >>
https://espoonteatteri.fi/uutiset/esitykset-peruttu-31-5-saakka/

Voimakas ja eeppinen Sofi Oksasen esikoisromaani kuvaa kolmen naisen elämää eri sukupolvien ja yhteiskuntien kehyksissä – isoäidin, äidin ja tyttären näkökulmista. Ote henkilöhahmoihin ja heidän välisiin siteisiinsä on rakastava, mutta tiukka.

Kuvatessaan Sofian, Katariinan ja Annan elämää kommunistisessa Virossa ja kapitalistisessa Suomessa luo Oksanen tarkkanäköisen ja kaunistelemattoman silmäyksen koko 20. vuosisadan ajankuvaan, idän ja lännen räikeään kahtiajakoon, jonka vaikutukset ulottuvat 1930-luvulta nykypäivään.

Stalinin lehmät on myös armoton tarina elämää hallitsevasta ja määrittävästä syömishäiriöstä, häpeän ja arvottomuuden tunteiden voimasta ja naiseuden mahdottomuudesta.

Esityksen ohjaaja Aino Kivi kuvaa: “Stalinin lehmät kertoo asioista, joista mieluiten vaiettaisiin. Se pakottaa meidät katsomaan virheisiin: omiin, isovanhempiemme ja yhteiskunnan.”

“Näyttelijäntyön juhlaa”, totesi puolestaan Sofi Oksanen Facebookissa Stalinin lehmien Joensuun kantaesityksen jälkeen. “Nyt on sanottava, että Joensuun kaupunginteatteri löi kirjailijankin äimän käeksi – niin hieno tämä näyttämösovitus Stalinin lehmistä on. Menkää ihmeessä katsomaan!”

Sofi Oksasen romaanin Stalinin lehmät pohjalta näytelmäksi kirjoittanut: Aino Kivi. Romaanin tekijänoikeudet: Silberfeldt O.y. Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo: Nordic Drama Corner Oy.

Joensuun kaupunginteatterin vierailuesitys.

Esityskieli suomi, tekstitys englanniksi
Kesto noin 2 h, sis. väliajan
Liput alk. 35 / 32 / 20 € Espoon Kaupunginteatterin lipputoimisto p. 09 4393 388 tai lippu.fi


 

Turvallisuusohjeet:

  • Tilaisuuteen on myynnissä rajattu määrä asiakaspaikkoja turvavälit huomioituna. Suosittelemme lippujen ostamista etukäteen verkkokaupasta ruuhkien ja jonojen välttämiseksi.
  • Pidäthän huolta hyvästä käsihygieniasta. Tiloissa on tarjolla käsidesiä sekä paikat käsienpesulle.
  • Edellytämme kaikilta yli 15-vuotiailta tilaisuuteen osallistuvilta kasvomaskin käyttöä.
  • Huomioithan turvavälit ja pidä riittävää etäisyyttä muihin kaikissa tiloissa.
  • Tulethan paikalle vain terveenä.

Evenemangsplats
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Pris
Liput 35/32/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi