Opastukset

Body

Opastuksen hinta / ryhmä on 50 € + museon sisäänpääsymaksut, paitsi polttariopastus materiaaleineen ja sisäänpääsyineen 100 €. Koululais- ja päiväkotiryhmille opastus on ilmainen. Opastettavan ryhmän maksimikoko on 25 hlö, paitsi polttariopastus noin 10 hlö. Tiedustelut ja varaukset numerosta  09 816 27337 museon aukioloaikoina.

Perusopastukset:

Glims tutuksi, 30–60 min

Glimsin tila on sijainnut samalla paikalla satoja vuosia. Se on ollut koti ja työpaikka tuhansille ihmisille ja kotieläimille. Museonakin Glims on toiminut jo 60 vuotta. Opastuksella kerrotaan tarinoita ja keskustellaan yhdessä Glimsin ja Espoon maalaismenneisyydestä.

Maatilan lapset, 60 min

Toiminnallisella opastuksella kierretään Glimsin museoalueella tutustumassa entisajan maalaislasten töihin ja leikkeihin. Kierros sisältää sekä opastusta että itse tekemistä. Opastuksella ollaan paljon ulkona eli säänmukainen varustus on tärkeä. 

Vuodenkiertoon liittyvät opastukset:

Entisajan joulunviettoa, 30–60 min

Glimsin vanha tupa on perinteisessä jouluasussaan ensimmäisestä adventista Nuutinpäivään 13.1. Jouluisessa tuvassa pidettävällä opastuksella kerrotaan vanhoista jouluperinteistä, niiden taustoista ja alkuperästä. 

Muut vuotuisjuhliin liittyvät opastukset: juhannus, laskiainen, pääsiäinen, kekri, 30–60 min

Opastuksilla kerrotaan entisajan juhlanviettotavoista, perinteistä ja taioista maaseudun vuodenkiertoa seuraillen. 

Glimsin ryytimaa, 60 min

Opastuksella kerrotaan vanhoista yrteistä ja ryydeistä sekä niiden erilaisista - sekä uusista että vanhoista - käyttötarkoituksista. Opastus pidetään Glimsin alapihan ryytimaalla. Ryytimaa - ja sitä myötä myös opastus - on parhaimmillaan elokuussa.

Touhukkaat maatiaiskanat, 30 min

Kesäisin Glimsissä asuu Alhon kannan maatiaiskanoja. Opastuksella kerrotaan maatiaiskanojen elämästä, hoidosta ja historiasta. 

Polttaripaketit:

Morsiamesta emännäksi tai Sulhasesta isännäksi, 60–90 min

Sujuvatko entisajan tarpeelliset taidot ja heltiääkö naimalupa? Polttaripaketti sisältää lyhyen opastuksen ja leikkimielisen emäntä- tai isäntätestin. Opastuksella kerrotaan koko polttariseurueelle entisajan maatilan töistä ja vastuista, ja samalla sulhasen tai morsiamen valmiuksia niin kädentaidoissa, eläinten hoidossa kuin muissakin talon töissä testataan myös käytännössä.