ons 02.06.2021 11.00 - sön 12.12.2021 17.00

Aaron Heino: Off Topic

EMMA - Esbo moderna konstmuseum - Ahertajantie 5

En separatutställning av skulptören Aaron Heino (f. 1977), som år 2019 belönades med Finska Konstakademins pris, visas i EMMA sommaren 2021.

Heino är en mångsidig konstnär som i sin produktion på ett intressant sätt kombinerar det klassiska måleriets material med skildringar av alldagliga ting. Den klassiska traditionen inom finsk moderna skulptur och design framträder främst som influenser från fria och organiska naturformer. Heinos produktion är dock en uppdaterad version av den traditionen, med stark koppling till nuet: den futuristiska, släta ytan förenas med en formgivning som väcker associationer till den komplicerade men fascinerande virtuella 3D-bildvärlden. Tillsammans skapar dessa element en identifierbar och särpräglad estetik, en fräsch infallsvinkel till traditionen och ett starkt konstnärligt uttryck som andas i tiden.

Konstakademins pris delas ut vartannat år. I priset ingår ett prisbelopp på 25 000 €, en utställning på EMMA och en konstnärspublikation. Tidigare prismottagare är Tuomas A. Laitinen, Camilla Vuorenmaa och Outi Pieski.

 

Evenemangsplats
Utställningscenter WeeGee
Pris
Biljett 12€/10€. Gratis inträde för under 18 och över 70 åringar. Gratiskvällar för alla på fredagar från kl. 17.