WeeGees museer

Body

EMMA – ESBO MODERNA KONSTMUSEUM

EMMA fokuserar i sin samlings- och utställningsverksamhet på inhemsk och internationell modernism, samtidskonst och design. WeeGee-husets stilrena moderna arkitektur stöder den upplevelsebaserade presentationen av utställningar ur såväl EMMAs, Saastamoinenstiftelsens och Tapio Wirkkala Rut Bryk Stiftelsens samlingar som tillfälliga utställningar.


KAMU – ESBO STADSMUSEUM

KAMU är en del av Esbo stadsmuseum som bevarar, samlar in och presenterar Esbos historia. KAMUs utställning Tusen berättelser om Esbo berättar om stadens historia från stenålder till nutid. De temporära utställningarna för med sig såväl nationella som lokala historiska teman till WeeGee. I KAMU får du titta, röra och pröva!


FINLANDS LEKSAKSMUSEUM HEVOSENKENKÄ

Finlands leksaksmuseum Hevosenkenkä är hela familjens specialmuseum, som presenterar leksaker och leksituationer från slutet av 1800-talet till idag. I museet kan du också bekanta dig med den finländska leksakens historia och titta på växlande specialutställningar.


FINLANDS URMUSEUM

Finlands Urmuseum är ett specialmuseum för ur och tidmätning. Basutställningen presenterar klockornas värld ur olika perspektiv. Specialutställningar som byts ut varje år och extraprogram lyfter fram företeelser, aktörer och produkter inom ur- och ädelmetallbranschen.