PAKET FÖR GRUPPER 

Body

GRUPPBESÖK

 

Välkommen till Pentala! På den här sidan hittar du information om gruppers båttransporter, museets tjänster som kan bokas och om bespisningen på ön Pentala.
Tjänster för skolor hittar du på sidan Skolor.

Vill du boka en skräddarsydd dag på Pentala åt din grupp eller för ett möte? Eller vill du ordna en rolig och interaktiv dag på ön för dig själv och dina kolleger? Du kan boka ett besök åt din grupp genom att ringa eller genom att skicka e-post. Vi bokar en lämplig dag med olika tjänster till dig och din grupp. Du kan på samma gång boka mötesrummet i Villa Rosengårds övre våning.

Skärgårdsmuseet är öppet på beställning för grupper kl. 10-17:

 • må-sö 5.6 - 29.8. 
 • må-fre 30.8 - 9.9

Vi tar emot bokningar för sommarperioden 2021 fr.o.m 2.3.2021 (tfn. 043 825 2641, saaristomuseo@espoo.fi) Förfrågningar vintertid per e-post eller genom att ringa KAMUs Info (inte bokningar), tfn. 09 8165 7052.

Vänligen boka besöket för din grupp senast en vecka före besöket.

Under de beställda guidningarna används vid behov ett audioguide-system, som möjliggör en klar täckning även utomhus.

 

BRA ATT VETA DÅ DU BOKAR ETT BESÖK ÅT DIN GRUPP

Välj ett lämpligt transportalternativ för din grupp och bekanta dig sedan med programmet, bespisningsmöjligheterna och de olika alternativa möteslokalerna. Båttransporterna beställs direkt av företaget ifråga. Programmet på museiområdet och bespisningen i skärgårdsrestaurangen Paven kan du beställa av museet.
 

BÅTTRANSPORTERNA

Skärgårdsbåtarnas tidtabeller till Pentala >>

Skärgårdsbåtarna trafikerar under tiden 5.6.-29.8.2021.

Obs! Skärgårdsbåtarna trafikerar ej på måndagar! Skärgårdsbåtarna trafikerar endast på veckoslutet från och med den 9.8. till den 29.8.2021.

För stora grupper rekommenderar vi att beställa en skärgårdsbåt eller en taxibåt för eget bruk. Skärgårdsbåtarna (tur- och returresa på Museirutten kostar 6€ / pers) kan speciellt om det är vackert väder vara mycket populära och man kan inte boka platser i dem i förväg. Man kan heller inte betala för resan med skärgårdsbåten med faktura. De beställda båtarna kan däremot skicka en faktura. 

Båt och taxibåtföretagare i Esbo skärgård:

 

PROGRAM SOM KAN BESTÄLLAS PÅ MUSEIOMRÅDET

Max. 24 pers. / guidning. Större grupper delas in i mindre grupper och varje grupp får en egen guide (betalning / grupp). Esbo stadsmuseums sakkunniga guider guidar er på museiområdet.

 

På havets villkor - guidning på museiområdet  
 • 50 € 
 • längd enligt gruppens önskemål 30-60 min

Under guidningen bekantar vi oss med hur livet som fiskare var på ön under de olika årstiderna. Välj vilket tema du vill ha på guidningen:

 1. Sommar i skärgården: sommaren i villorna och på ångbåtarna
 2. Spritsmuggling och snabba båtar – förbudstiden i skärgården
 3. Från höst till sommar – arbeten och nöjen på Nyholms fiskeläge
 4. Den ensamma på ön? Gurli Nyholms liv (fFörutom guidningsavgiften betalas inträdesbiljett till Gurlis hus 7 € /person. Vi besökar i Gurlis hus bara i 6 pers. grupper.)
 
Vardag på ön – en interaktiv rundtur på museiområdet
 • 100 €
 • längd enligt gruppens önskemål 60-90 min
 • lämpar sig bra t.ex. för må bra på jobbet-grupper, familjer eller kompis- eller möhippagrupper
 • rundan innehåller olika uppgifter som man får göra tillsammans med gruppen
 • kan bokas:
  • 18.5.-26.5. och 17.8.-3.9. kl. 13:30-16:30
  • 5.-17.6, 2.-16.8. och 7.-9.9. kl. 10-16:30

Under rundan hör vi fascinerande berättelser om fiskarlivet och om skärgårdens historia. Vi fördjupar oss även i vardagen på fiskarhemmanet. I programmet ingår bl.a. att testa samarbetsförmågorna i arbetet som fiskare, att klappa fåren och ett grupporträtt med inspiration från 1900-talets början. Fråga mer då du bokar guidningen!

 

Naturguidningarna

Under naturguidningarna bekantar du dig med ön Pentalas och Esbo skärgårds mångsidiga och grönskande natur.  Du kan beställa naturguidningen direkt av tjänsteproducenterna som ordnar dem. T.ex. följande tjänsteproducenter ordnar naturutflykter i skärgården och på Pentala:  

Naturguidningar kan bokas direkt hos dem som ordnar guidningar (se sidan Guidningar). Till naturguidningen kan du beställa servering enligt paketen direkt från Skärgårdsrestaurangen Paven, paven@4ec.fi, tfn 09 888 6923

BESPISNINGEN PÅ SKÄRGÅRDSRESTAURANG PAVEN

Välj det alternativ som passar dig och din grupp bäst:

 1. Kaffeservering (inkl. kaffe/te + dagens godbit, t.ex. bulle, tårta eller bakelse) 7,90 € /pers
 2. Mellanmål (inkl. kaffe/te + t.ex. macka eller croisant) 7,90 € / pers
 3. Sopplunch (inkl. dagens soppa & bröd + kaffe/te) 11,90 € /pers
 4. Lunch med efterrätt (inkl. dagens soppa & bröd + kaffe/te) 14,40 € / pers 
 5. Lunch (inkl. säsongens salad + huvudrätt, t.ex. köttbullar och mos + kaffe/te) 14,90 € /pers
 6. Kaffe/Te 2,90 € /pers

Gruppen som kommer till ön kan även själv ta med matsäck eller själv hämta kaffe från caféet (caféet är öppet 5.6.-29.8. under museets öppettider). I Lilla Villan på museiområdet kan man äta hedhavd matsäck. Vi ber er vänligen meddela i förväg om ni är over 10 pers i er grupp och önskar kaffe med tilltugg från Café Lillstugan för att garantera att utbudet är så brett som möjligt.

Skärgårdsrestaurang Paven: tfn. 09 888 6923, paven@4ec.fi

 

MÖTEN

Villa Rosengårds mötesrum (max. 10 pers), inkl. mediascreen. Det är möjligt att beställa kaffe och tilltugg till möteslokalen (kolla bespisningsalternativen ovan).

Tilläggsuppgifter om möteslokalerna >>

 • 3 t: 200 €
 • 6 t: 350 €

Större grupper: Hör er för ifall det finns lediga utrymmen i seglingspaviljongen för er grupp av Skärgårdsrestaurangen Paven.