tor 16.09.2021 19.00 - 20.20

BLOOD RED – levynjulkaisukonsertti

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2

Espoo Big Band feat. Verneri Pohjola
Sävellys ja sovitus Mikko Hassinen

Espoo Big Bandin kahdestoista albumi ”Blood Red” julkaistaan syyskuussa. Levyn ilmestymistä juhlitaan Louhisalin konsertissa. Musiikin on säveltänyt ja sovittanut Mikko Hassinen, EBB:n solistina esiintyy trumpetisti Verneri Pohjola ja yhtyettä johtaa kapellimestari Marzi Nyman. 

Mikko Hassisen säveltämä musiikki on eräänlainen soundtrack 1500-luvun lopun Istanbuliin sijoittuvalle fiktiiviselle tarinalle. Innoituksen musiikilliseen kertomukseen Hassinen kertoo saaneensa luettuaan Nobelisti Orhan Pamukin kirjoittaman ja Tuula Kojon suomentaman kirjan Nimeni on punainen.

Hassinen halusi säveltää Espoo Big Bandille musiikkia, jonka vaikuttimet poikkeavat jo lähtökohtaisesti perinteisimmistä big band -musiikkiin liittyvistä traditioista. Sävellyksissä on vaikutteita arbialaisesta ja persialaisesta musiikista. Live-elektroniikan käyttö tuo lisävivahteen big bandin jo värikkääseen sointiin.

”Olen ollut jo tovin kiinnostunut arabialaisesta musiikista ja siksi tuntui luontevalta yhdistää siitä saamiani vaikutteita jazziin. Verneri Pohjola on loistava jazzimprovisoija, mutta hän oli luonteva valinta solistiksi myöskin voimakkaan lyyrisen soittotapansa vuoksi.”, Mikko Hassinen kertoo.

Evenemangsplats
Louhisali
Arrangör
Espoo Big Band
Pris
Liput alk. 40/29/24 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Längd
1 h 20 min