WeeGees museer

Body

EMMA – ESBO MODERNA KONSTMUSEUM

EMMA fokuserar i sin samlings- och utställningsverksamhet på inhemsk och internationell modernism, samtidskonst och design. WeeGee-husets stilrena moderna arkitektur stöder den upplevelsebaserade presentationen av utställningar ur såväl EMMAs, Saastamoinenstiftelsens och Tapio Wirkkala Rut Bryk Stiftelsens samlingar som tillfälliga utställningar.

EMMAs utställningar finns på museets egna sidor och här.

Konsttimme:
Varje fredag kl. 18 och söndag kl. 13 (fritt inträde på fredagar).

Guidade turer för grupper:
EMMA – Espoo moderna konstmuseum
mån-fre kl. 10-14
043 827 0941
info@emmamuseum.fi

KAMU ESBO STADSMUSEUM

KAMU är en del av Esbo stadsmuseum som bevarar, samlar in och presenterar Esbos historia. KAMUs utställning Tusen berättelser om Esbo berättar om stadens historia från stenålder till nutid. De temporära utställningarna för med sig såväl nationella som lokala historiska teman till WeeGee. I KAMU får du titta, röra och pröva!

KAMUs utställningar finns på museets egna sidor och här.

KAMUs veckovisa guidade turer, föreläsningar och många andra evenemang finns på KAMUs evenemangskalender.

Guidade turer för grupper:
KAMU Esbo stadsmuseum
tis-sön kl. 11–17 
09 816 57052
kaupunginmuseo@espoo.fi

Leksaksmuseet Hevosenkenkä och Finska klock- och smyckemuseet rör sig och förnyas

Leksaksmuseet Hevosenkenkä och Finska klock- och smyckemuseet har stängt sina dörrar på Utställningscentret WeeGee. Båda museerna renoveras och flyttas till en ny byggnad intill WeeGee vid Ahertajankuja 3. Båda museerna öppnar igen våren 2022. Läs mer på museernas egna webbplatser: Leksaksmuseet Hevosenkenkä och Finska klock- och smyckemuseet (på finska).