Restaurangtjänster

Body

Lumière WeeGee är en fräsch och modern design-restaurang

Restaurangens hörnster är delikatesser ur det franska köket och individuella viner. Avnujut en lunch, för hand bakade delikatesser - stick dig in på en kopp eller ett glas på eftermiddagen, kom på brunch eller skåla i skumpa vid vernissagen.

Öppettider

Måndag | stängt
Tisdag | kl. 11–17
Onsdag, torsdag och fredag | kl. 11–19
Lördag och söndag | kl. 11–17

Kontakt

cafe@lumierewg.fi
050 465 5313

Lumière WeeGee

 

Utställningscentret WeeGees café-restauranglokaler har förnyats under sommaren. Lumière WeeGees nya utseende är framtaget av designbyrån Aivan. Huvuddesignern Aleksi Kuokka säger att han velat skapa ett exceptionellt djärvt visuellt utseende och utrymme som tål tidens tand och som fungerar som en korsning för njutningar och möten. I Lumière WeeGee kan besökaren stanna för morgonkaffet eller lunchen, ta en kopp varmt eller ett glas på eftermiddagen, äta brunch eller ta ett glas bubbel vid invigningar. Här kan man kan även arbeta eller hålla korta informella möten.

Lumière WeeGees design har inspirerats av arkitekturen det före detta Weilin&Göös tryckeri som ritades av Aarno Ruusuvuori på 60-talet och av berättelsen om herrarna som grundade bolaget, Weilin och Göös . Designernas vision var att skapa en genomtänkt och högklassig interiör som redan i sig är ett helhetskonstverk. ”Vi valde olika gråa toner som huvudfärger, vilket på ett naturligt sätt blir en förlängning av byggnadens särdrag”, säger Aleksi Kuokka. Utrymmet består av grova betongytor, Terrazzosten i flera toner, keramik med matt yta och av borstad och målad metall. De gråa tonerna kompletteras med varma träytor, krok, läderstolar och an belysning av hög kvalitet. Accentfärgerna är vitt och svart.

”I enlighet med modernismens ideal ville vi lämna bort att överflödigt och förenkla formen så att den betjänar materialen och funktionerna i utrymmet. De grundläggande formerna, såsom cirkeln, fyrkanten och triangeln kan ge oändlig inspiration!”, funderar Aleksi. ”Jag anser inte att utrymmet behöver dekorationer eller annat påklistrat för att vara inbjudande och ha en angenäm stämning. Att däremot hitta en mänsklig skala och att skapa utrymmen i utrymmet för olika användningssätt har varit en av hörnstenarna i planeringen och i denna uppgift har metallskärmväggarna, betongbänkarna och de valda möblerna och belysningsarmaturerna spelat en central roll, säger Aleksi Kuokka. Salens robusta stadiga betongbänkar är tillverkade på beställning till Lumière WeeGee. Möblerna och belysningsarmaturerna är designade av världens mest uppskattade designer, både pionjärer inom modernism och andra som månar om modernismen: Stolar av Ilmari Tapiovaara, Naoto Fukasawa och Jasper Morrison lampor av Tapio Wirkkala, Le Corbusier och Cecilie Manz, bord av Konstantin Grcic. Blickfånget i utrymmet är den triangelformade keramiska plattan Rombini som designats av Ronan och Erwan Bouroullec för italienska Mutina och som använts på hela gavelväggen. 

Med förnyelsen växer antalet gästplatser i Lumière WeeGee till 100. Den förnyade miljön erbjuder ett mångsidigt utrymme för WeeGees museibesökare, konferenskunder och evenemangsbesökare. Vi bjuder även alla invånare i huvudstadsregionen in för att göra utrymmet till sitt nya vardagsrum.