WEEGEES SOMMARLÄGER

Body

På WeeGee ordnas varje sommar (i juni) dagläger som pågår en vecka. Lägren är riktade till barn i åldern 7–10 år. För att delta ska barnet ha gått sitt första skolår.

Under veckan bjuder vi på mångsidigt program och roliga överraskningar på museerna i WeeGee. Lägrens innehåll är baserad på utställningsteman vid museerna i WeeGee som vi bekantar oss med ur olika synvinklar genom att uppleva och göra själv. Viktigast är vi-andan och glädjen av att lyckas.

Sommarläger 2021

Lägerprogrammet genomförs sommaren 2021 på vardagar kl. 9–16. Lägren äger rum under veckorna 23, 24 och 25 i juni. Lägerveckan kostar 200 €, med undantag för fyradagarsveckan (vecka 25) som kostar 175 €. Priserna är inkl. moms 24 %. I priset för lägerveckan ingår ledda aktiviteter, allt material samt lunch och mellanmål varje dag.

Lägertemat sommaren 2021 är arkitektur och konst. Lägren genomförs i samarbete med Esbo stads evenemangs- och kulturtjänster, Esbo moderna konstmuseum EMMA, Esbo stadsmuseum KAMU samt arkitekturskolan för barn och ungdomar Arkki.

Under en lägerdag i EMMA studerar vi lekfullt konstmuseibyggnaden och färgerna och skalan i konstverken med hjälp av olika verktyg. Hur liten är den minsta detaljen som går att se? Hur ser byggnaden ut när vi tittar på den med hjälp av speglar eller liggande på golvet? Vi bygger våra egna, färggranna platser i utställningsutrymmet som får stå kvar en stund.

Under en dag på KAMUs sommarläger bekantar vi oss med arkitekturen och närliggande miljöer i Esbo med hjälp av roliga uppgifter. Vi låtsas vara arkitekter och funderar på vilka alla saker arkitekten måste ta hänsyn till i sitt arbete. Aktiviteterna är både inomhus och utomhus och därför rekommenderas kläder efter väder.

I arkitekturskolan Arkkis verkstäder bekantar vi oss med miniboende och fritidsbostäder med hjälp av en interaktiv inspirationsföreläsning.  Under dagen hämtar vi idéer från Futurohuset och bygger en miniatyr av en fritidsbostad.

Registreringslänkar för 2021 öppnas 17.3. klockan 10

WeeGees sommarläger veckan 23 är fullbokat. 

WeeGees sommarläger veckan 24 är fullbokat. 

WeeGees sommarläger veckan 25 (4 dagar) är fullbokat. Använd den här länken för att registrera dig för kön.

Vi följer noggrant situationen med coronaviruset och uppdaterar informationen på denna sida vid behov. Ändringar i programmet är möjliga.

Ytterligare uppgifter: weegee.kesaleirit@espoo.fi

Ledarna och assistenterna på sommarlägren talar också svenska och engelska och därmed passar lägret också bra för barn med annat modersmål än finska.

 

Kesäleiri